banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirli Avukat Mehmet Cengiz hayatını kaybetti

Vatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Mehmet Cengiz hayatını kaybetti 

06 Haziran 2024
Seydişehirli  Avukat Mehmet Cengiz  hayatını  kaybetti

Avukat Mehmet Cengiz FETÖ ile mücadelede, Silivri'deki Ergenekon kumpasında FETÖ'cü hakim savcılardan hesap sordu. Silivri'de önce avukat, sonra sanık oldu. Sivas katliamı davasında, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı’nın katline ilişkin davalarda müdahil vekilliği yaptı. Asit kuyuları ve Maraş katliamı davalarının da avukatıydı.

Mehmet Cengiz kimdir?

 

1949 yılında Seydişehirde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İşçi örgütlenmelerinde görev aldı. Sendikacılık yaptı. 1975 yılında avukatlık yapmaya başladı. Çeşitli sendikalarda Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 1994-1998 yıllarında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez yöneticiliğine seçildi ve Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Kamu emekçilerinin sendikal örgütlenmelerine ilişkin davalarda aktif olarak rol aldı. Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı kurucusudur. 2000-2002 döneminde Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Gazete ve dergilerde makale ve araştırmaları, hukuki konularda çeşitli kitapları yayımlandı. Ermeni Sorunu ve Kıbrıs Sorununa ilişkin araştırmaları iki ayrı kitap olarak yayımlandı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cengiz, İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.