banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dondurulmuş Gıdalar ile Yapılabilecek Düşük Kalorili Tarifler

 

22 Mayıs 2024
Dondurulmuş Gıdalar ile Yapılabilecek Düşük Kalorili Tarifler

Dondurulmuş gıdalar, sağlıklı beslenme ve pratik yaşam arasında bir köprü oluşturuyor. Son dönemde, beslenme alışkanlıklarını düzenlemek isteyenler için dondurulmuş gıdaların kullanımı giderek artıyor. Pratikliği ve uzun raf ömrüyle dikkat çeken bu gıdalar, düşük kalorili tariflerin merkezine yerleşiyor. Beslenme uzmanları, dondurulmuş gıdaların, kullanılan teknolojiler sayesinde besin değerlerinin korunarak saklanabilmesinin, sağlıklı yaşamı desteklemenin alternatif bir yolu olduğunu vurguluyor. Dondurulmuş gıdalar,  smoothie'lerden, sağlıklı ev yemeklerine kadar çeşitli seçeneklerin başrolünde yer alıyor. Zamanın kısıtlı olduğu günlerde, pratikliği ile sağlıklı beslenmeyi kolaylaştıran dondurulmuş gıdalar, bilinçli tüketicilerin tercihleri arasında yer alıyor. E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, sizlere özel olarak dondurulmuş gıdalar ile yapılabilecek düşük kalorili tarifleri paylaştı. 

Meyveli Smoothie

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak dondurulmuş meyvelerle yapılan smoothie, enerji dolu bir seçenektir. Bu tarifte, dondurulmuş meyvelerle birlikte düşük yağlı yoğurt veya biraz süt kullanarak doyurucu ve besleyici bir içecek elde edebilirsiniz. Dondurulmuş meyveler, vitamin ve antioksidan bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Yoğurt ise probiyotiklerle doludur ve sindirim sisteminin sağlığını destekler. Meyvelerde bulunan doğal şekerle de ekstra tatlandırıcıya ihtiyaç duymadan sağlıklı bir içecek elde edebilirsiniz. Smoothie, özellikle sıcak havalarda serinletici bir seçenek olmanın yanı sıra hızlı bir atıştırmalık veya hafif bir öğün olarak tüketilebilir.

Vişneli Kakaolu Smootie 

  • 1 Su bardağı yoğurt 
  • 1 Su Bardağı Feast vişne 
  • 1 muz 
  • 4 yemek kaşığı kakao 

Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar blenderdan geçirin ve servis edin. Yaz akşamlarında serinlemek için donmuş muz kullanabilir, eşsiz lezzetinizi tatlandırmak için bal ya da bitter çikolata ekleyebilirsiniz. 

Sebzeli Omlet

Dondurulmuş sebzelerle hazırlanan bir omlet, sağlıklı ve besleyici kahvaltıların başrolü olmanın yanında, aynı zamanda bir öğün seçeneğidir. Sebzeli omlet hem protein açısından zengindir hem de düşük kalorili ve lezzetli bir seçenektir. Sizin için özenle yıkanıp ayıklanmış dondurulmuş sebzeleri kullanmak, yıkamak, ayıklamak, doğramak için harcadığınız zamanı ortadan kaldıracağından, işleri daha da pratik hale getirecektir. Omlete dondurulmuş sebzeler eklemek, lezzetini artırırken aynı zamanda sağlıklı bir tarif oluşturmanızı sağlayacaktır. Sebzeler; lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir ve vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini sağlar. Bu tarif ayrıca kahvaltı veya hafif bir öğün olarak mükemmel bir seçenektir.

Ispanaklı & Peynirli Omlet 

  • 3 yumurta 
  • 1 Su bardağı Feast Organik Ispanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kaşar peyniri 
  • Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber 
  • Çörek otu
  • Maydanoz

Yumurtaları çırparak homojen hale getirdikten sonra, ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavaya yağı ekleyin ve ısıtın. Isınan yağın üzerine ıspanaklı yumurta karışımını ilave edin. Önlü arkalı pişirin. Ocağın altını kapatmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ilave edin. Lezzeti daha da taçlandırmak için servis sırasında çörek otu ve maydanoz ekleyebilirsiniz. 

Sebze Çorbası

Dondurulmuş sebzelerle bir çorba yapmak oldukça pratik ve lezzetlidir. Sebze ve baklagiller içeren çeşitli çorbalar sindirim sistemini düzenlemeye ve uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur. Hafif bir öğün alternatifi olarak çorba, ana öğünler arasında sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Hem doyurucu hem de besleyici olması sayesinde öğün aralarında sağlıksız atıştırmalıklara olan ihtiyacı azaltır.

Sebze Çorbası 

  • 1 su bardağı Feast Patatesli Garnitür 
  • 1 Su bardağı Feast Brokoli
  • 1/2 su bardağı Feast Soğan 
  • 5 su bardağı su 
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Dilediğiniz kadar karabiber, tuz 

Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın ve üzerine un ekleyerek kavurun. Pişen sebzelerin üzerine unlu yağ karışımını, baharatları ve sütü ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Kaynayan karışımı blenderdan geçirin ve servis edin. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.