BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma töreni düzenlendi

 

12 Nisan 2024
Konya'da Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma töreni düzenlendi


Konya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni düzenlendi.

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Kültür Park'ta düzenlenen program öncesi katılımcıların bayramlarını tebrik etti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kara, "Bu süre zarfında işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı amansız bir mücadele veren ve bir direniş destanı yazan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu bayram Filistin'in işgal altında olduğu son bayram olacaktır ve Müslümanlar Allah'ın izniyle önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Küdüs'te Mescid-i Aksa'da kılacaktır." dedi.

Daha sonra katılımcılar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti, bayramlaştı.

Karaman

Karaman'da, İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AGD tarafından Aktekke Meydanı'nda düzenlenen programda, cuma namazının ardından toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Karaman Şubesi Eğitim Komisyon Başkanı Raşit Aktaş, burada yaptığı açıklamada, Filistin halkının gösterdiği direnişle zafere çok yakın olduğunu belirtti.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilmesiyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.