BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da DP Belediye Başkan Adayı Nermin Varlısenet’e sadece 1 oy çıktı.

Türkiye’nin en az nüfusa sahip ilçesi Konya Yalıhüyük’te Şener Şen’in Züğürt Ağa filmindeki seçim sahnesi gerçek oldu. Pazar günü yapılan seçimde Demokrat Partinin Belediye Başkan Adayı Nermin Varlısenet’e sadece 1 oy çıktı. 

02 Nisan 2024
Konya'da DP Belediye Başkan Adayı Nermin Varlısenet’e sadece 1 oy çıktı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapıldı, sandıklardan sürpriz sonuçlar çıktı.

Türkiye’nin en az nüfusa sahip ilçesi Konya Yalıhüyük’te 1.616 seçmenden 1.396’sı oy kullanıldı. Seçime katılım oranı 86.39 olarak gerçekleşti.

AK Parti’den Hasan Koçer, İyi Parti’den Şinasi Berkay Olgun, Yeniden Refah Partisinden Mehmet Ali Yılmaz, Zafer Partisinden Furkan Temiz, Bağımsız Türkiye Partisinden Yunus Erözlü, Hür Dava Partisinden Bilal Tunç, Demokrat Partiden Nermin Varlısenet, Demokrasi ve Atılım Partisinden Ahmet Karaaslan, ve Saadet Partisinden Serkan Karagöz Yalıhüyük Belediye Başkanlığı için yarışan isimlerdi.

Seçmenler tercihini yaptı, kullanılan geçerli oyların 779’unu alan YRP adayı Mehmet Ali Yılmaz, yüzde %59,51 ile Yalıhüyük’ün yeni belediye başkanı seçildi.

AK Parti adayı ve mevcut başkan Hasan Koçer’e ise 479 oy çıktı. Diğer adaylar ve aldıkları oy sayılarına bakıldığında bir isim dikkat çekti.

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Nermin Varlısenet’e sadece 1 oy çıktığını görenlerin aklına, Şener Şen’in Züğürt Ağa filmindeki seçim sahnesi geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.