BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti Konya'da neden oy kaybetti?

2002 yılından bu yana AK Parti'ye desteğini hep gösteren Konya'da sandıklar açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Konya'da AK Parti büyük kan kaybı yaşadı. Peki Konya'da Cumhur İttifakı'na oy kaybettiren sebepler neler? 

02 Nisan 2024
AK Parti Konya'da neden oy kaybetti?

Resmi olmayan sonuçlara göre Konya'da AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı büyük kan kaybı yaşadı. Hükümetin enflasyon önceliğinde girilen ve popülist davranmaktan kaçınacağı mottosuyla girdiği seçimde yaşanan kaybın sebepleri ise şimdiden ödev niteliği taşıyacağa benziyor.

- ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada popülist davranmadıklarını ve bunun da etkilerini gördüklerini belirterek yılın ikinci yarısından sonra enflasyonun düşeceği iddiasında bulundu. Erdoğan'ın bu söylemi emekli kesimi işaret eden nitelikte olduğu görüşü ağır bastı.

- KONYA SANDIĞA GİTMEDİ

Son yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Konya'da katılım oranı yüzde 86,98'deydi. 31 Mart'ta yapılan Yerel Yönetimleri Seçimi'nde ise katılım oranının yüzde 75,48'e düştüğü görüldü.

- KONYASPORLULAR DA İDDİALI

Özellikle sosyal medyada bazı taraftarlar Fatih Özgökçen'in başkanlığı dönemine vurgu yaparak seçim sonucuna etki ettikleri iddiasında.

- EMEKLİLER SANDIĞA GİTMEDİ Mİ?

Yapılan son zamla asgari ücretin çok gerisinde kalan emekli maaşları nedeniyle büyük tepki vardı. Verilen bayram ikramiyesi ve bankaların promosyon vermesi de emeklileri ikna edebilmiş gibi görünmüyor.

- METRO SORUNSALI

Toplu ulaşım kullanımının yüzde 13-14 seviyesinde olduğu bilinen Konya'da son 2 yerel seçimde gündeme gelen ve son olarak Başkan Uğur İbrahim Altay'a kalan "Metro" projesi de tepkilerin ana kaynağını oluşturuyor. Alınan seçim sonucu ilk 5 senede onlarca yeni cadde açan ve şehir merkezinde birçok yenilik yaparak müstakil aracıyla yol alabilmesini sağlayan Başkan Altay'ın çoğunluk da ikna edilebilmiş değil gibi görünüyor.

- İLÇE TEPKİSİ

Büyükşehir Yasası'nı en iyi uygulayan il olduğu bilinen Konya, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından ortaya koyduğu tablo ve CHP'nin elinde bulunan İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ayrıca yine CHP'nin elinde olan Antalya Manavgat'taki yangında ne kadar hazır olduğu görülmüştü. Bu bakımdan verilen hizmetlerin değil siyasi inatların ve popülist girişimlerin etkili olduğu gözlemlendi.

Memleket..com.tr

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.