BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

HAK-İŞ yerel seçim yorumu: Siyasiler bu mesajı iyi değerlendirmeli

 

02 Nisan 2024
HAK-İŞ yerel seçim yorumu: Siyasiler bu mesajı iyi değerlendirmeli

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Seçimlere katılım oranı önceki dönemlere göre nispeten düşük kalmıştır. Seçmen sandığa gitmeyerek siyasi partilere bir mesaj vermiştir. Siyasi partilerin bu mesajı iyi değerlendirmesini, halkın sandığa ve siyasete olan güvenini yeniden tesis etmesi, ülkemizin demokrasisi açısından önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Seçimlerin ardından Türkiye’nin artık kendi gündemine dönmesi gerektiğini ifade eden Arslan, ekonomi ve çalışma hayatına ilişkin çalışanların, halkın beklentilerini dikkate alan politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, bugünden itibaren seçim meydanlarındaki tartışmaların geride bırakılarak adayların ve siyasi partilerin daha sorumlu davranması gerektiğine işaret etti.

Türkiye’nin, demokrasisini bir kez daha ispat ettiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

 

“Seçimlere katılım oranı önceki dönemlere göre nispeten düşük kalmıştır. Seçmen sandığa gitmeyerek siyasi partilere bir mesaj vermiştir. Siyasi partilerin bu mesajı iyi değerlendirmesini, halkın sandığa ve siyasete olan güvenini yeniden tesis etmesi, ülkemizin demokrasisi açısından önem taşımaktadır. Bütün siyasi partiler ve adaylar seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, vaatlerde bulundu. Halkımız, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, partilerin ve adayların projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyledi. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

SEÇİLENLER “İNSAN, EMEK VE ÇEVRE” BİLİNCİNDE OLMALI

Arslan, konfederasyon olarak, yerel yönetimleri demokrasinin olmazsa olmazı kabul ettiklerini, insanın doğumundan ölümüne kadar her anında yanında bulunan ve hizmet götüren yerel yönetimlerin, kent bilincinin oluşmasında ve vatandaşlara doğrudan ulaşmada en önemli unsur olduğunu bildirdi.

Seçilen yerel yöneticilerin öncelikle kentin “İnsan, Emek ve Çevre” bilinciyle ve planlamasıyla yeni dönemi organize etmelerini beklediklerini belirten Arslan, “Seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını diler, seçilen belediye başkanlarımıza başarılar dileriz” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.