BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İlk teravih kılındı dualar Gazze için...

Rahmet ayı Ramazan'ın ilk teravih namazı kılındı. Dünyanın dört bir yanında ilk teravih namazı için camilere akın eden Müslümanlar, İslam beldelerinde Ümmeti Muhammed için dua etti. 

11 Mart 2024
İlk teravih kılındı dualar Gazze için...

Mübarek Ramazan-ı Şerif ilk teravisi eda edildi... Gazze’deki soykırım nedeniyle buruk girilen Ramazan ayında yüzbinlerce Müslüman camileri doldurdu. İlk teravih namazını eda eden Müslümanlar Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam beldelerinde zulüm görenler için dua etti.

Türkiye'de de kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaştan çok sayıda vatandaş teravih namazını kılmak için camileri doldurdu.

İlk teravih namazıyla birlikte Ramazan coşkusunu hissetmeye başlayan vatandaşlar, tüm İslam alemi ve insanlık için ellerini semaya açtı.

Seydişehirde de Ramazan Ayı’nın gelişiyle müminler camilere koştular. İlk teravih namazını kılmak üzere kadın, erkek, genç, çocuk ve yaşlılar camilerin huzur veren atmosferinde buluştular ve huşu içinde namazlarını eda ettiler.

Seyit Harun Veli Camii'nde namaz öncesi İlçe Müftüsü Adem Bebek, Ramazan ayı ve Teravih namazı konularında bilgiler verdi. Yatsı namazı ve akabinde kılınan Teravih namazına kaside, salât ve selamlar eşlik etti. Namaz çıkışında Büyükşehir Belediyesi'nce sahlep ikramı yapıldı.

Ramazan Ayı’nın Milletimiz ve tüm müminler için hayır ve huzur vesilesi olmasını niyaz ederiz.

Birçok camide asılı olan mahyaların ışıkları da parlamaya başladı.

GAZZE'DE İLK TERAVİH NAMAZI ÇADIRLARDA KILINDI
Siyonist İsrail rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Gazze'de çadırlarda barınan Filistinliler, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Ramazan'a hüzünle giren Gazzeliler, şanlı direniş göstererek dünyaya büyük mesaj veriyor.


İlk teravih kılındı dualar Gazze için...
RAMAZAN 30 GÜN SÜRECEK
İlk Sahur heyecanı gece boyunca hissedilecek. 30 günlük Ramazan ayı bu yıl 11 Mart Pazartesi günü başlarken 9 Nisan Salı günü sona erecek.

Hakkari'den Edirne'ye, ülkenin dört bir yanındaki inananlar ilahi emri yerine getirmek için oruç tutacak. Eller af ve mağfiret dilemek için göğe kaldırılacak.

Türkiye'de ilk sahur Iğdır'da yapılacak. Iğdır halkı saat 04:52'de oruç tutmaya başlayacak.

Sahur vakti İstanbul'da 05.51, Ankara'da 05.36 ve İzmir'de 06.01'de sona erecek.

Ramazan ayının ilk iftar sevinci Iğdır'da saat 18.13'te yaşanacak. İlk oruç Ankara'da 18.58'de, İstanbul'da 19.13'te, İzmir'de ise 19.21'de açılacak.

Son iftar Çanakkale'de 19.24'te eda edilecek.

KADİR GECESİ 5 NİSAN CUMA
"Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi olan 5 Nisan Cuma günü eda edilecek.

Müslümanlar 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı'nı karşılayacak. Bu yıl fitre miktarı 130 lira olacak. 

Müslümanlar Ramazan Bayramını 10 Nisan Çarşamba idrak edilecek. Yardımlaşmanın, birlik-beraberliğin, Müslüman kardeşliğin önemli vazifelerinden fitrenin bu seneki en alt miktarı 130 lira olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.