BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İHH Seydişehir Temsilciliği Kadın Kollarından 8 Mart Dünya kadınlar günü proğramı

 

09 Mart 2024
İHH Seydişehir Temsilciliği Kadın Kollarından 8 Mart Dünya kadınlar günü proğramı

8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle dünya ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor.  İHH Seydişehir Temsilciliği Kadın Kolları ve Nilüfer Kaya Özpolat  işbirliği ile düzenlenen, Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda "İçsel ve Toplumsal Çatışmalar Kıskacında Kadın " konulu bir seminer ve geliri Filistin Gazze'ye gönderilmek üzere bir kermes düzenlendi. Amaç böyle bir günde yapılan etkinliklere alternatif bir şeyler ortaya koyarak tüm kadınlara ulaşabilmekti. Düzenlenen programa ilgi büyüktü.


Seminerin teması kadının toplum için önemini vurgulamaktı. 
   Program sonrası izlenimlerini sorduğumuz Nilüfer  Özpolat  "Toplumun her kesiminde müthiş bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşma ve ötekilestirme sorununu ancak kadınlar aracılığıyla çözebiliriz. Kadın sevgidir, şevkattir, mayadır. Ocu, bucu , şucu etiketleri kişide önyargılar oluşturuyor. Bu durum tanışıp ortak noktalarda buluşup, bireysel ve toplumsal sorunlara çözüm üretmemize engel oluyor. Haddimi aşmak istemem ama tüm Seydişehirli hanımlara sesleniyorum. " Gelin birlik olalım. İşi kolay kılalım." 
Katılımın beklenenin üzerinde olduğu etkinlik, misafirlerinde aktif olarak katılması sağlandığı için interaktif bir şekilde geçti. Katılımcılar bu tür buluşmaların daha sık yapılması temennisinde bulundular.

Kur'an tilaveti  ile başlayan proğram, İHH Seydisehir  Kadın Kolları başkanı Fatma Bilban hanım' nın İHH' nın yurt ve dünya genelinde ki çalışmaları sunumuyla devam etti.  Seminer ve hediyeleşme ile son buldu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.