BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Valiliğinden zirai don uyarı

Kış aylarında beklediği yağışları alamadığı için kara kara düşünen ve gözünü bahar yağışlarına diken Konyalı çiftçilere, Meteoroloji’den önemli bir uyarı geldi. Önümüzdeki 3 gün hava sıcaklığı düşecek. Bu nedenle zirai don tehlikesine dikkat edilmeli. 

09 Mart 2024
Konya Valiliğinden zirai don  uyarı

Geride bıraktığımız kış döneminde beklediği yağışları alamadığı için umudunu bahar yağışlarına bağlayan Konyalı çiftçiler bugünlerde endişeli.

Gübre atmayla ilgili zamanlamaya önem gösteren çiftçilere bu kez Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden don uyarısı geldi.

Konya Valiliğinin de dikkat çektiği zirai don tehlikesi uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde’de hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri hafif ve yer yer orta şiddette don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.