BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

08 Mart 2024 Valilik'ten uyarı: Konya'nın sağlığından sonra gıdası da tehlike altında

Kar yağışını neredeyse görmeyen Konya'ya şimdi de zirai don uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı paylaşımla duyuru yapan Konya Valiliği, hafta sonunda sıcaklıkların düşeceğini bildirdi. 

08 Mart 2024
08 Mart 2024  Valilik'ten uyarı: Konya'nın sağlığından sonra gıdası da tehlike altında

Kurak bir kış mevsimini geride bırakan Konya'da bahar mevsimine giriş yapıldı. Henüz yeterince yağış alamayan ve ekili tarım arazileri büyük tehlike altında olan Konya'ya ikinci şok haber Meteoroloji'den geldi.

KONYA'NIN SAĞLIĞINDAN SONRA GIDASI DA TEHLİKE ALTINDA

Mevsimin yeteri kadar soğuk olmaması nedeniyle hastalıkların arttığı Konya'da yeni tehlikenin adı gıda. Ekili arazilerde kar örtüsü olmayan Konya'da hızla düşmesi beklenen hava sıcaklığı nedeniyle don olayları bekleniyor.

KONYA VALİLİĞİ UYARDI

Konya Valiliği Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıları alıntılayarak yaptığı paylaşımda Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerini işaret etti.

Yapılan uyarıda şu cümleler kullanıldı:

Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) haftasonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartes, Pazar ve Pazartesi günleri hafif ve yer yer orta şiddette don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.