BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir'de cinayete kurban giden kadınlar için özel koruluk oluşturuldu

Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar, Türkiye'de cinayete kurban giden kadınlar için özel bir koruluk oluşturdu. 

07 Mart 2024
Beyşehir'de cinayete kurban giden kadınlar için özel koruluk oluşturuldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya gelen kadınlar, Türkiye genelinde cinayete kurban giden kadınlar için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği'nin organize ettiği etkinlikte, Ali Akkanat Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin de destek verdiği görüldü.

Programda, Türkiye genelinde cinayete kurban giden kadınların isimlerinin yaşatılacağı bir koruluk oluşturuldu. TOKİ konutlarının bulunduğu alanda gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlar ve öğrenciler, uzun süre gündemden düşmeyen kadınların fotoğraflarını ellerinde taşıyarak anlam dolu bir protesto gerçekleştirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve AK Parti İlçe Başkanı Kahraman Şanal da kadınlara destek vererek etkinliğe katıldı. Programın açılışında, cinayete kurban giden kadınların isimleri tek tek okunurken, öğrencilerin "burada" diye seslenmesi duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker, yüzlerce kadının artık hayatta olmadığını vurgulayarak, "Bu kadınlar artık aramızda değil, yaşamıyorlar. Biz de tüm kadınlar adına birer ağaç dikerek onların anısını yaşatmak istedik. Umudun ve yaşanmamış hayatların simgesi olan bu ağaçlar, yıkılan hayallerin yeşermesine vesile olacak." dedi.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, kadın platformu başkanı ve yönetimini düzenledikleri etkinlikten ötürü tebrik ederken, Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül de mahallenin yeşil dokusuna katkı sağlayan etkinlik için teşekkürlerini iletti.

Kadınların bir araya gelip 'unutmadık' yazılı pankart önünde toplu fotoğraf çektirmesinin ardından, oluşturulan koruluğa katılımcılar tarafından fidanlar dikildi. Bu anlamlı etkinlik, kadın cinayetlerine dikkat çekerek toplumsal duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.