BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı bugün başlıyor

31 Mart yerel seçimlerine az kaldı! Seçmenlerin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına bugün başlanıyor. 24 Mart Pazar gününe kadar tüm seçmenlere bilgi kağıtları ulaştırılacak. İşte detaylar.. 

29 Şubat 2024
Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı bugün başlıyor

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı.

Bu heyecana ortak olmak üzere seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına bugün başlanıyor.

24 Mart'a kadar tüm seçmenlere ulaştırılacak olan bu bilgi kağıtları sayesinde seçmenler, oy kullanacakları sandık numarasını ve adresini öğrenebilecek.

 

"SEÇİM BİLGİ KAĞITLARININ DAĞITIMI BUGÜN BAŞLIYOR"

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023 tarihinde ilan ettiği seçim takvimi doğrultusunda, bugüne kadar seçime katılmaya uygun bulunan siyasi parti sayısı 36 iken, Yenilik Partisi ve Genç Parti'nin seçimlere katılmayacaklarını bildirmeleri üzerine  bu sayı 34'e düştü.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim ederken, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri ise 27 Ocak'ta YSK Başkanlığında gerçekleşen kura çekimi ile belirlendi.

 

Seçim takvimi kapsamında, seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtım işlemi bugün itibarıyla başlayıp ve 24 Mart Pazar günü tamamlanacaktır.

Bilgi kağıdı olmayanlarda oy kullanabilirken, seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden kontrol edebilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.