BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyesi zam oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki bayram yüzde 50 artışla emekli bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkartacaklarını söyledi. 

16 Şubat 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyesi zam oranını açıkladı

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN LİRA OLDU

Bayram ikramiyesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüz ramazan arkası bayram. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce 1000 TL olan bayram ikramiyesini evvela 1200 liraya sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabii ülkemizde emekli maaşı alan vefat edenlerin hak sahipleri ile birlikte 16 milyon kişi var. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini buna göre düşündüğümüzde, karşımızdaki tablo çok daha doğru anlaşılacaktır. Şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim asıl amacımız ekonomide gerçek ve kalıcı refah artışını sağlayacak güçlü bir altyapı kurmak. Şimdi hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğimiz birikime sahibiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.