BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akkise Mustafa Kemal ÇPAL Zenofobi’ye Karşı!

 

09 Şubat 2024
Akkise Mustafa Kemal ÇPAL Zenofobi’ye Karşı!

2021 yılında başvurusu yapılarak Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazanan Erasmus Projesi Saynophobia’nın son uluslararası proje toplantısı 26-27 Ocak 2024 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Slovakya, Polonya, Bosna-Hersek, Slovenya, Bulgaristan Türkiye ve Romanya olmak üzere toplam 7 ülkeden proje temsilcileri katılarak proje başlangıcından bugüne kadar yapılmış çalışmaları değerlendirdiler. Yapılan toplantılar sonucunda projenin amaçlarına ulaşıldığı ve iş birliği ve takım çalışmasıyla projede sona gelindiği görüldü.

2021-1-PL01-KA220-SCH-000024420 kodlu Erasmus+ projesi kapsamında elde edilen başarılar ise şu şekilde:

  • 14-18 yaş aralığındaki öğrencilerin toplumda başarıyla yol bulmalarına yardımcı olmak amacıyla öğrenme ortamlarını yöneterek empati kazanmalarını sağlayarak faydalı sonuçlar üretti.
  • Önemli beceriler kazandıktan sonra, öğrenciler yeni bir bakış açısı benimseyebildi ve farklı kültürler ve insanlara karşı önyargılardan, nefretten kaçınabildi.
  • Bu projede yer alan öğretmen ve öğrenciler sosyal iletişim becerileri geliştirdi, çatışmaları çözdü ve topluluk üyeleri arasında yeni çözümler ararken günlük yaşamda proaktif bir rol oynadı.
  • Bu proje, genç çalışanların ve eğitmenlerin, özellikle AB’deki son göç krizi ve mülteciler temel alınarak genç öğrencilerin kültürler arası sorunlar, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve toplumsal korkularla daha iyi başa çıkmalarını destekledi.

  • Eğitim aracılığıyla radikalleşmeyi engelleyerek diğer kültür ve ülkelerin farkındalığını, duyarlılığını ve anlayışını artırdı.

Proje ile ilgili daha fazla bilgi ve üretilen materyallere https://saynophobia.edukopro.com/websitesinden ulaşılabilir. Proje boyunca emeklerini ve engin bilgilerini esirgemeyen bilgili ve tecrübeli öğretmen kadromuza, şevkli öğrencilerimize ve verdikleri desteklerden ötürü okul müdürü Mehmet DİNÇ’e ve Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunarız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.