BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Eti Alüminyum İşçilerinin protesto eylemlerinde 2.gün

Seydişehir Eti Alüminyum İşçilerinin düşük Ücreti protesto eylemlerinde 2.gün 

07 Şubat 2024
Seydişehir Eti Alüminyum İşçilerinin protesto  eylemlerinde 2.gün

Konya'nın Seydişehir ilçesinde faaliyet gösteren Eti Alüminyum Fabrikası'nda çalışan işçiler, ücret artış teklifinin beklentilerini karşılamaması dün  gece   başlattıkları  mücadelede 2. Gününde aynı  kararlılık  devam ediyor.

Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde yüzlerce işçi, işverene çağrı yaparak haklarını isterken Seydişehir Esnafı  sivil  toplum  örgütleri  siyasi  partiler çalışanlara  destek  veriyor. Seydişehir Esnafnın kimisi  bizzat  bölgeye  giderek  eyleme  desteğini açıklarken   bölgede  eylem  yapan  işçilere sıcak  yemek , Çay, su, yakacak ve Çadır  desteği  ulaştırılıyor.   

 

Geceyi Fabrika  önünde   geçiren yüzlerce işçi  aynı kararlılıkla   bu  gecede  bulundukları  yerden ayrılmayarak hep bir ağızdan "Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" sloganlarıyla işveren tarafına çağrı yapmaya  devam ediyor..

 Konuyla ilgili fabrikada çalışan üyeleriyle bir mesaj paylaşan Özçelik-İş Sendikası, "Özçelik-İş Sendikası olarak işverenin katı tutumuna karşı hep beraber fiili mücadele sürecini başlatmış bulunmaktayız. Haklı taleplerimiz karşılanana kadar sendikamızın, bu haklı mücadelede sizlerle sonuna kadar beraber olduğunu bilmenizi isteriz" diyerek talep ve beklentilerin karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

İşçilere yapılan açıklamada, yaşanan ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon, suni artışlar ve alım gücünün düşmesi sonucu çalışanların ücretlerinin adeta pula döndüğü ifade edildi. Süreçle ilgili olarak detayları da paylaşan Özçelik-İş Sendikası, şunları kaydetti:

 

"Yaklaşık 40 gündür başta şubemiz olmak üzere Genel Başkan ve Genel Merkez düzeyinde sizlerden gelen talepler, işveren ve vekillerine defalarca iletilmiş, müzakereler yapılmış ancak beklentilerimizi karşılayacak olumlu bir sonuç alınamamıştır. En son Genel Başkanımızın yaptığı görüşmede de yüzde 55 ücret artış oranı dayatılarak bir protokol imzalatılmaya çalışılmış, Sendikamız ve Genel Başkanımız böyle bir oran ve protokolü kabul etmemesine rağmen işveren tek taraflı zam uygulayarak sizleri ve bizleri yok saymıştır."

 

"Yokluk ve yoksulluk teklifini asla kabul etmeyeceğiz"

 

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, asgari ücrete yapılan zam ortadayken, ağır geçim şartları ve zorlu çalışma şartlarının göz ardı edilemeyeceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alınteri akıtan işçiler olarak, fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz. Bize teklif edilen ücret artışı, bizi yokluk ve yoksulluğa mahküm etmekten başka bir şey değildir. Bu teklifi asla kabul etmeyeceğiz. Mücadelemizi hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz." -

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.