BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti, Konya’da Seydişehir dahil 10 İsmin üstünü çizdi tekrar aday göstermedi.

 

01 Şubat 2024
AK Parti, Konya’da  Seydişehir  dahil 10  İsmin   üstünü çizdi tekrar aday  göstermedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerin hazırlıkları sürüyor, partiler belediye başkan adaylarını açıklıyor. Seydişehirde İlk kez Seydisehirhaberin  duyurduğu AK Parti Konya İlçe Belediye Başkan adayları listesinde 10 ilçede değişikliğe gidildi. İşte o ilçeler ve isimler.

10 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİŞTİ
Merak edilen ise Konya’nın ilçe belediye başkan adaylarıydı. O isimlere ilk olarak Seydisehirhaber ulaştı ve kamuoyuyla paylaştı. AK Parti’nin belirlediği listede 10 ilçenin belediye başkanlarının değiştiği görüldü.

Akşehir, Altınekin, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Seydişehir, Taşkent ve Yunak’ta değişikliğe gidildi.

İşte eski başkanlar ve yeni belediye başkan adayları:

AKŞEHİR:
Salih Akkaya, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Akşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. Akkaya bu görevi 2 dönem sürdürdü. AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde Akşehir Belediye Başkan Adayı olarak Yusuf Kahraman’ı gösterdi.

ALTINEKİN:
30 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilen Muharrem Dere Altınekin Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Dere’nin görevi 1 dönem sürdü. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde Altınekin Belediye Başkan Adayı olarak Agah Yılmaz gösterildi.

HADİM:
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı gösterilen Ahmet Hadimioğlu listeden birinci sırada çıktı ve Hadim Belediye Başkanlığı görevine geldi. Hadimioğlu’nun görevi 3 dönem sürdü. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Hadim Belediye Başkanı adayı olarak Mehmet Çetiner’i gösterdi.

ILGIN:
Mevcut Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ilgın Belediye Başkanı oldu. Görevini bir dönem sürdüren Ertaş’ın yerine 2024 seçimlerinde Ömer Apil gösterildi.

ak-parti-konyada-10-ismin-uzerini-cizdi-004.jpg

KADINHANI:
Mehmet Badem, 30 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Kadınhanı Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. Badem’in görevi 1 dönem sürdü. AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde Kadınhanı Belediye Başkan Adayı olarak İrfan Karaca’yı gösterdi.

KARAPINAR:
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilen Mehmet Yaka Karapınar Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Yaka’nın görevi 2 dönem sürdü. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde Karapınar Belediye Başkan Adayı olarak İbrahim Önal gösterildi.

KULU:
29 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı gösterilen Murat Ünver, Kulu Belediye Başkanlığı görevine geldi. Ünver’in görevi 1 yıl sürdü. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Kulu Belediye Başkanı adayı olarak Abdürrahim Sertdemir’i gösterdi.

SEYDİŞEHİR:
2014-2019 tarihleri arasında Seydişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tutal, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2. kez Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti. Tutal’ın görevi 2 dönem sürdü. AK Parti Seydişehir Belediye Başkanı Adayı olarak Muttalip Demirel’i gösterdi.

TAŞKENT:
Osman Arı, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Taşkent Belediye Başkanı seçildi. Görevi 2 dönem süren Arı’nın yerine Taşkent Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Acar gösterildi.

YUNAK:
2019 yılında yapılan seçimlerde AK Parti'nin adayı olarak başkan seçilen Abdullah Emre Demirhan görevinden istifa etmiş yerine Ali Konak getirilmişti. 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti'nin Yunak Belediye Başkan Adayı Sübhan Günaltay oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.