BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yemen'in duruşu AKPartili vekilin zoruna gitti! Televizyon programında skandal sözler

Gazze’deki direnişe destek olmak amacıyla varını yoğunu ortaya koyan Yemen’in izzetli duruşuna karşı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın yaptığı açıklamalar tepki çekti. 

14 Ocak 2024
Yemen'in duruşu AKPartili vekilin zoruna gitti! Televizyon programında skandal sözler

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, katıldığı bir televizyon programında skandal sözlere imza atarak Yemen’e yönelik saldırıyı normalleştirdi. Özkaya, iktidara yakın bir televizyon kanalındaki programda Filistin direnişine verdiği destekle Müslümanların gururu olan Yemen hakkında tepki çeken sözler sarf etti. Özkaya, “Eğer siz uluslararası ticaret güvenliğine, seyrüsefer güvenliğine karşı bir fiil işlerseniz, BM anlaşması kapsamında bütün devletler buna müdahale eder” ifadelerini kullandı.

YEMEN’İN ANTİ EMPERYALİST DURUŞU AK PARTİLİ VEKİLİN ZORUNA GİTTİ
ABD, İsrail ve Batılı ülkelerin gemilerine Kızıldeniz'de müdahale edilmesini eleştiren Özkaya, Yemen’in anti emperyalist tutumunu hedef aldı. Özkaya, konuya ilişkin olarak, “Dünyanın en fakir ülkelerinden biriyseniz, çok ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız, durduk yere ticaret gemilerine ateş edip, kendi ülkelerinize daha ağır sonuçlara sebebiyet veriyorsanız, size bu zulmü yapanların amaçları doğrultusunda hareket ediyorsunuz demektir” sözlerini de sarf etti.


TEPKİLER ÜZERİNE DÜZELTME YAPMAYA ÇALIŞTI
AK Partili Özkaya’nın Yemen’e yönelik sözleri büyük tepki topladı. Gelen eleştirilerin ardından çark eden Özkaya, reklam arasından sonra yorumunu değiştirme yoluna gitti. Özkaya, programın devamında “Bahsettiğimiz husus sivil ticari gemilere ateş edilmesiydi. Elbette ki İsrail terörüne yardım eden her türlü gemiye müdahale eden kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.