BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA AK PARTİ’DE 13 İLÇE

 

12 Ocak 2024
KONYA AK PARTİ’DE 13 İLÇE

Milliyetçi Hareket Partisine Cumhur İttifakı kapsamında bırakılan ilçe belediye başkanlıklarına bakalım önce. İşte o ilçeler. Ereğli, Çumra, Akören, Doğanhisar, Emirgazi, Halkapınar. MHP’nin belediye başkan adayı göstereceği ilçeler belli olurken, belediye başkan adayları henüz belli değil. MHP’de her ilçe için en az 4-5 aday bulunuyor. Aday adayları arasında kıyasıya bir yarış söz konusu.

Parti organlarının da, belediye başkan aday adaylarının da işi zor görünüyor. Adaylar arasında hararet çok yüksek her şeyden önce. MHP’nin en isabetli ve kamuoyunda karşılıkları olan düzgün belediye başkan adaylarıyla yerel  gitmesi bekleniyor.

AK PARTİ’DE MERKEZ DIŞINDA KALAN İLÇELER

Ak Parti, 13 ilçede yerel seçimlerde kimi aday göstereceğini belirlemiş durumda. İşte o ilçeler ve belediye başkan adayları.

BEYŞEHİR- eski ilçe başkanı Recep Elkin.

SEYDİŞEHİR- Saha değerlendirmelerinde başa baş giden iki adaydan Mahmut Zengin ve Abdülmuhtalip Demirel arasında kesin tercih yapılacak. İbre Mahmut Zengin’den yana görünüyor.

CİHANBEYLİ- Mevcut başkan Mehmet Kale.

SARAYÖNÜ- Mevcut başkan Nafiz Solak.

KULU- Abdürrahim Sertdemir.

ALTINEKİN- Mehmet Elmalı.

KARAPINAR- İbrahim Önal.

ILGIN- Ömer Apil.

AKŞEHİR-  Mevcut başkan Salih Akkaya.

BOZKIR- Mevcut başkan Sadettin Saygı.

KADINHANI- Kadınhanı’nda saha değerlendirmelerinde baş başa giden iki adaydan İbrahim Önal ve Emre Özsoy arasında kesin tercih yapılacak.

DERBENT- Mevcut başkan Hüseyin Aytekin.

HÜYÜK- Mevcut başkan Mehmet Çiğdem.

Ak Parti’de 13 ilçe belediye başkan adayı belli olurken, diğer ilçelerde de durum şöyle.

HADİM’de mevcut belediye başkanı Ahmet Hadimioğlu yeniden gösterilmeyecek, bu kesin bilgi.

TAŞKENT’de mevcut belediye başkanı Osman Arı yeniden aday gösterilmeyecek, bu da kesin bilgi.

Ak Parti’li ilçe belediyeleri olan Yunak, Güneysınır, Derebucak, Çeltik, Yalıhüyük ve Ahırlı’da belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarının birkaç gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

Merak edilen bir konudan da bahsedelim. Ak Parti ve MHP arasında belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde iki parti arasında bilgi alış verişi olacak hepsi bu kadar.

Herhangi bir öneri ya da müdahil olma söz konusu bile değil.

Partiler kendi değerlendirmeleri neticesinde belediye başkan adayını belirleyecek.

 Kaynak;https://www.konyapostasi.com.tr/makale/ak-partide-13-ilce-100459
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.