BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türk istihbaratından İsrail'e asrın operasyonu! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu

Türkiye tarihinin en büyük istihbarat operasyonunun yankıları her gün daha da artıyor. Son olarak, yurt dışındaki Mossad üyelerinin, Türkiye’deki bağlantılarıyla mobil oyunlardaki sohbet odaları üzerinden irtibat kurduğu tespit edildi. 

05 Ocak 2024
Türk istihbaratından İsrail'e asrın operasyonu! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu

Tarihler 2 Ocak Salı gününü gösterdiğinde Türk istihbaratı düğmeye bastı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın bir hücresi çökertildi. 

İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabah erken saatlerde İstanbul merkezli toplam 8 ilde çoğunluğu yabancı uyruklu 34 kişi gözaltına alındı.

AJANLAR SORGULANIYOR
Mossad adına Türkiye’de faaliyet yürüttükleri tespit edilen 34 ajanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor. Tercümanlar eşliğinde yapılan sorgulara, emniyetin seçkin dedektifleri katılıyor. Özellikle Türkiye’de yaşayan Hamas üyeleri ve Filistinlileri takip ettirmek için casusları devreye sokan Mossad'ın, bu kişilere neyin karşılığında ajanlık yaptırdığının cevabı aranıyor.

OYUNLARIN SOHBET ODASINDAN İLETİŞİM
Mossad'ın casuslara kimleri takip edecekleri bilgisini verdiği ve takip edilen kişinin günlük rutini hakkında detaylı rapor istediği öne sürüldü. Casuslarla internet tabanlı uygulamalar ve özellikle de mobil oyunlardaki sohbet odaları üzerinden irtibata geçen Mossad  yöneticilerinin kimlikleri araştırılıyor. Mossad casuslarının banka hesap hareketlerinin de MASAK tarafından takip edildiği, para trafiğinin ucundaki isme ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

TUTUKLANAN DEAŞ’LILARLA BAĞ VAR MI?
İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma dünyadaki en sert tepkiyi Türkiye’nin vermesi, Türkiye’yi MOSSAD’ın hedefi haline getirdi. İstanbul’da yılbaşı gecesi kilise ve sinagoglara yönelik eylem hazırlığında olan 32 DEAŞ’lı yakalanmış 25’i tutuklanmıştı. MİT ve Emniyet birimleri, yakalanan 34 Mossad casusu ile önceki gün tutuklanan 25 DEAŞ’lı terörist arasında bağlantı olup olmadığını da araştırıyor.

MOSSAD CASULARI SORGUDA
Mossad adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik “keşif, takip, darp ve adam kaçırma” planları yapan 34 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. İfade işlemleri devam eden şüpheliler dün sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.