BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRDE VAZGEÇİLMEZ DAVAMIZ:KUDÜS KONFERANSI

 

29 Aralık 2023
SEYDİŞEHİRDE VAZGEÇİLMEZ DAVAMIZ:KUDÜS KONFERANSI

Filistin, Kudüs ve Gazze konusundaki bilincimizi diri tutmak ve oradaki kardeşlerimize karşı Siyonist İsrail yönetiminin uyguladığı zulüm ve soykırıma karşı vatandaşlarımızı tavır koymaya davet etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Vazgeçilmez Davamız: Kudüs çalışması, İlçemiz Müftüsü Adem Bebek tarafından konferans olarak sunuldu.

İstiklal Marşının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetini müteakip konferansın sunumunu yapan İlçe Müftüsü Adem Bebek, en başta Pençe - Kilit Harekat Bölgesinde şehit düşen kardeşlerimiz için Allah’tan rahmet diledi. Akabinde, Hz. İbrahim’den itibaren, zamanın peygamberlerini de zikrederek Kudüs’ün tarihi hakkında genel bilgi verdi. Kudüs’ün Yahudiler, Hristiyanlar ve Bizim açımızdan önemini anlatan Müftü bebek, Kudüs’ün, Hicret’in ilk basamağı olduğunu, Hz. Peygamber’in Mirac’a buradan yükseltildiğini, diğer peygamberlere burada imamlık yaptığını, Mekke ve Medine döneminin bir kısmında buraya dönerek namaz kılındığını, Hz. Ömer zamanında fethedildiğinde başka hiçbir fethedilen şehrin teslim alınmasında Halife olarak bulunmamasına rağmen bizzat Hz. Ömer’in Devlet Başkanı sıfatıyla Kudüs’ü törenle teslim aldığını ve buradaki yerli ahaliye huzur içinde yaşamalarını temin eden emân verdiğini anlattı.

İsrail’in zulüm ve soykırımına da değinen Bebek, Peki, Biz Ne Yapabiliriz? diyerek onların ürünlerini boykot etmemiz gerektiğini, çünkü alınan her bir İsrail ürününün sonuçta Filistin’li kardeşlerimizin hayatına son veren mermilere dönüştüğünü, kardeşlerimizi katleden merminin ücretini ödeyerek katliama ortak olmamamız gerektiğini belirtti. Program, Özgür Filistin’de Buluşmak Üzere sloganıyla sona erdi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen programa; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ahırlı İlçe Müftüsü Ramazan Ercan, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve STK temsilcileri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.