BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“Kahrolsun PKK, kahrolsun İsrail”

Ankara’da toplanan on binlerce vatandaş, hem terör örgütü PKK’yı hem de terör şebekesi İsrail’i kınadı… 

25 Aralık 2023
“Kahrolsun PKK, kahrolsun İsrail”

Başkent Ankara’da dün, tarihi bir gün yaşandı. AKM metrosu önünde toplanarak yürüyüşe geçen on binlerce vatandaş, ‘Kahrolsun PKK, Kahrolsun İsrail’ sloganları ile Tandoğan Meydanı’na yürüdü.

Filistin Dayanışma Platformunun organize ettiği ve onlarca sivil toplum kuruluşunun desteklediği eylemde, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan vatan evlatları ve Gazze’deki şehitler için dua edildi.

“KAHROLSUN PKK, KAHROLSUN İSRAİL” SLOGANLARI
Dün öğleden sonra Ankara metrosu AKM durağı önünde toplanan on binlerce vatandaş, Tandoğan Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. ‘Büyük Gazze Yürüyüşü’ adıyla düzenlenen eylemde vatandaşlar, hep bir ağızdan İsrail ve PKK’yı lanetledi. “Kahrolsun PKK, Kahrolsun İsrail” sloganları atarak Tandoğan Meydanı’nda buluşan on binler, şehitler için dua etti.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ TEK TEK OKUNDU
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 kahraman şehidimiz için önce dua edildi, ardından da isimleri tek tek okundu. Yürüyüş sırasında ise “Katil Amerika Orta Doğu'dan Defol”, “Zulme Karşı Omuz Omuza”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” ve “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” sloganları da meydanı inletti.

ANNELER BEBEKLERİYLE YÜRÜDÜ
Düzenlenen protesto eylemine her kesimden vatandaş katıldı. Anneler ise katliamda hayatını kaybeden bebekleri temsilen, sembolik bebeklerle eyleme katılırken, birçok anne de bebek arabalarıyla eylemde yer aldı.

ŞEHİT GAZETECİLER UNUTULMADI
Siyonist İsrail’in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden yüzün üzerindeki gazeteci de unutulmadı. Yürüyüş sırasında basın mensupları ise, “Gazze’de, gazeteciler gerçeği yazmasınlar diye katlediliyorlar” pankartı açıp, mitingin yapıldığı meydana yürüyerek saldırıları protesto etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.