BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KULİSTEN ÖTE BİLGİLER

 

22 Aralık 2023
KULİSTEN ÖTE BİLGİLER

Yerel seçim takviminin ve vaktin bir hayli daraldığını söyledi bize kulislerden öte bilgi sahibi kaynağımız. Soru/mevzu Cumhur İttifakı’nda hangi ilçede, hangi partinin belediye başkan adayı göstereceğiydi. Özellikle de Ereğli ve Seydişehir gibi iki büyük önemli ilçede AK Parti mi, MHP’mi aday gösterecekti? Bir başka önemli soru/ mevzuda  Ak Parti’nin merkez dışında her ilçede bulunan çok sayıda aday adayı arasından kimler, aday gösterilebilirdi?   İlkinden ve il büyüklüğünde ilçe olmasından dolayı Ereğli’den başlayalım özet halinde yazmaya

EREĞLİ

Ereğli’de durum belirsizliğe bürünmüş vaziyette. Ak Parti ve MHP arasındaki pazarlıkların tüm hızıyla sürdüğünü öğrendik. İki partide ittifak kapsamında Ereğli’nin kendilerinde olmasını istiyor. Mevcut başkan Kasım ayı içerisinde parti genel merkezine giderek adaylık başvurusunda bulunmuştu. MHP’nin başka aday adayları da var Ereğli’de. Öte yandan Ereğli Ak Partinin de belediye başkanlığını çok istediği bir ilçe. Ak Partililer “Ereğli bizim olmalı” diyor. Başkanlık için sekiz tanede aday adayları var. Haliyle merak ediyor insan “Acaba bir yerlerden işaret alınmamış olsa, bu kadar sayıda insan adaylık başvurusunda bulunur muydu?” diye. Sonuç: Ereğli bu satırların yazıldığı saatlerde kördüğüm. Ereğli ortada. İttifak kapsamında Ak Parti’de, MHP’de aday gösterebilir.
 

SEYDİŞEHİR

Ak Parti Seydişehir Belediye Başkanlığının kendilerinde olmasını istiyor. MHP’de Seydişehir Belediye Başkanlığının kendilerinde olmasını istiyor. Seydişehir’de daha önce belediye başkanlığı yapan Abdülkadir Çat parti genel merkezine giderek adaylık başvurusunda bulunmuştu. Çat, Seydişehir’de bir yıldır kapı kapı dolaşıp partisi ve kendisi için oy istiyor. Ekonomik ve konum değeri yüksek Seydişehir’de de belediye başkanlığının hangi partiye bırakılacağı gene yazının yazıldığı saatlerde kördüğüm.  Seydişehir özelinde şu bilgiyi de paylaşmış olalım: Ereğli Belediye Başkanlığının Ak Partiye bırakılması halinde, Seydişehir Belediye Başkanlığı MHP’ne bırakılabilirmiş. Seydişehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili Ak Parti cephesinde çok önemli bir bilgide şöyle: Seydişehir Belediye Başkanlığının Ak Parti’de kalması halinde mevcut başkan yeniden aday gösterilmeyecekmiş.
 

köşe yazısı'nın devamı https://www.konyapostasi.com.tr/makale/kulisten-ote-bilgiler-100415


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.