BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya, 2023 yılında “Dünya Spor Başkenti” unvanını kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından düzenlenen devir teslim töreniyle, Konya, 2023 yılında “Dünya Spor Başkenti” unvanını kazanarak büyük bir başarı elde etti. 

11 Aralık 2023
Konya, 2023 yılında “Dünya Spor Başkenti” unvanını kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Konya, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES) tarafından düzenlenen törenle "2023 Dünya Spor Başkenti" unvanını kazanarak spor dünyasında adından söz ettirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kararlı çalışmaları ve spor alanındaki önemli yatırımları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen devir teslim töreninde ödüllendirildi.

ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, törende Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 2023 yılındaki spor yatırımları ve düzenlediği organizasyonlardan dolayı teşekkür ederek, şehrin bu unvanı hak ettiğini vurguladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Cumhuriyetin 100. yılında elde ettikleri "2023 Dünya Spor Başkenti" unvanının, ulusal ve uluslararası alanda çeşitli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmalarına olanak tanıdığını belirtti.

Altay, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebiyle ayrıca önem taşıyan Dünya Spor Başkenti unvanıyla Konya'da hem ulusal hem de uluslararası anlamda ses getiren birçok spor organizasyonuna imza attık. 2023 Dünya Spor Başkenti unvanı ile Konya’mızın isminin tüm dünyada duyulmasına vesile olduk ve bu sayede şehrimizin marka değerine katkı sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise Madrid'den sonra ikinci "Dünya Spor Başkenti" unvanını alarak küresel çapta prestij kazanan şehirler arasında yerini aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.