BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

EREĞLİ-SEYDİŞEHİR CEPHESİ

 

08 Aralık 2023
EREĞLİ-SEYDİŞEHİR CEPHESİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu  MHP Genel Merkezine giderek adaylık başvurusunda bulundu.

Oprukçu, 2019 öncesi dönemlerde de MHP’den Ereğli Belediye Başkanlığı yapmıştı. Oprukçu, bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak seçimlere girmiş ve Ereğli Belediye Başkanı seçilmişti.

O aralar bu disiplinsizliğe fevkalade  kızan MHP lideri Devlet Bahçeli birkaç yıl sonra Oprukçu’yu affetmiş, kendisi de partisine geri dönmüştü.

Oprukçu aday. Ne olacak şimdi? Cumhur İttifakı’nın iki ana taşıyıcısı Ak Parti-MHP arasında yapılan görüşmeler neticesinde Ereğli Belediye Başkanlığı MHP’ye bırakıldı da mı, Hüseyin Oprukçu partisinin genel merkezine giderek adaylık başvurusu yaptı? Bu soruya sorduğumuz MHP’li kaynak siyasetçi “O iş tamam. İttifak kapsamında Ereğli Belediye Başkanlığı MHP’de kaldı” dedi.

Aynı soruyu yönelttiğimiz Ak Partili kaynak ise, bunun henüz gerçekleşmediğini ve kendilerine gelen herhangi bir bilgininde olmadığını söylemekle yetindi.

Sahi ne olacak şimdi? Ereğli Belediye Başkanlığı kimin olacak? Ak Partinin mi yoksa MHP’nin mi? Ereğli siyasetinin kurt politikacılarından Hüseyin Oprukçu MHP genel merkezine giderek adaylık başvurusunda yaptığına göre, Ereğli Belediye Başkanlığının gerçekten MHP’ne yakın durduğu ve bırakıldığı düşünülebilir. İhtiyatlı olmak lazım gene de. Seçimlerde son dakika rötuşları belirleyici oluyor.” Her an her şey olabilir” sözü bu bakımdan çok önemli.

Sonra Ereğli’de Ak Parti’nin iddialı olduğu ve belediye başkan adaylığına başvuru için sırada bekleyen adayların olduğu da biliniyor.

SEYDİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Seydişehir’de bir önceki dönemde MHP’de belediye başkanlığı yapan ve Seydişehir siyasetinde samimiyet ve dürüstlüğüyle dikkat çeken Abdülkadir Çat hafta başında Ankara’ya giderek parti genel merkezine adaylık başvurusunda bulundu.

Çat’ın adaylığı Seydişehir’de heyecan yarattı ve sevinçle karşılandı. Seydişehir Belediye Başkanlığı için MHP’li Abdülkadir Çat’ın partisinin genel merkezine giderek adaylık başvurusunda bulunması ne anlama geliyor? İttifak kapsamında Ereğli’den sonra Seydişehir Belediye Başkanlığı da MHP’ne bırakılmış olabilir mi?

Soruyu sorduğumuz MHP’li kaynak siyasetçi Ereğli sorusunda olduğu gibi, Seydişehir’le ilgili sorumuz karşısında da Seydişehir Belediye Başkanlığının ittifak kapsamında MHP’ye bırakıldığını söyledi bize.

Oprukçu ve Çat her iki isimde MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen siyasetçi. 

Geçmişte Ankara bürokrasisinde önemli görevlerde bulunan siyasetçiler.

Yerel seçimler öncesinde adaylık başvurularının yapıldığı bu süreçte Ereğli-Seydişehir cephesinde yaşanan MHP hareketliliği ilgi odağı olmaya başladı.

Ereğli ve Seydişehir,  küçük bir il büyüklüğünde iki büyük ilçe. İl büyüklüğünde, ticaret ve sanayide gelişen ayrıca gelişmiş zengin illerin yol güzergahında olan iki önemli ilçe.

Bu ilçelerde belediye başkanlıkları, il belediye başkanlıkları kadar bu sebeplerden değerli.

Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/eregli-seydisehir-cephesi-100374

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.