BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İÇİN ADAY İSİMLER ÇOĞALIYOR AMA TEMPO DÜŞÜK

 

08 Aralık 2023
BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İÇİN ADAY İSİMLER ÇOĞALIYOR AMA TEMPO DÜŞÜK

UGUR ÖZTEKE/ KONYA POSTASI

 Bugün izninizle dünden kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tabi ki yeni bir gelişme olmasa da yazımıza AK Parti’den başlıyoruz. Ve önce Büyükşehir Belediyesi. Beş yıldır benim iddiam bu şehirde AK Parti içerisinde ve genel Konya politikasında Başkan Uğur İbrahim Altay’ın rakipsiz, tartışılmasız, yorumsuz olarak tek başkan olduğudur.

Bu iddiama AK Partililerin dışında hiç kimsenin de itirazı yok. Olmadı da. Sadece dün yine bir ortamda İstanbul ve Ankara bağlantılı bir abimiz 4 şahidimin yanında; “Senin olduğun yerde Uğur İbrahim Altay ile ilgili ne desem geçerli değil. Ama resmen aday olmasalar da Uğur Başkanın işi zor. Konya havuzunda 15 isim var” deyiverdi.

Bende kendilerine aynı ortamda ve şimdi buradan şu son bilgimi paylaştım.

Hani Sayın Başkan Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Sayın Cumhurbaşkanımızın özel uçağı ile Dubai’ye gitmişlerdi yaaa. Evet bu uçak seferinde Sayın Cumhurbaşkanımız Uğur Beyi uçakta kendisine ayrılmış olan özel bölümle çağırır. Konya ile ilgili son bilgileri aldıktan sonra kendisine “Konya’da bu seçimlerde senden rekor bekliyorum” der. ………..

Şimdi son bu gelişmelerin ardından Konya havuzunda 15 isim olsa ne yazar 25 isim olsa ne yazar. Haaa evet Konyalı olup Türkiye’nin pek çok yerinde gönlünden Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçen üst düzey bürokrat vardır, politikacı vardır… Vardır da vardır.  

Ama benim 5 yıldır iddiam hiç değişmedi. Bugünde aynı yerdeyim.

Konya’nın yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın UĞUR İBRAHİM ALTAY’dır.

YENİDEN REFAH’TA İKİ İSİM ELEĞİN ÜSTÜNDE KALDI Büyükşehir konusunda genel seçimlerden sonra Konya’da en iddialı partilerin başında Yeniden Refah Partisi geliyor. Partinin il teşkilatında gerçekleşen ve reform niteliğindeki değişimin ardından İl Başkanı Temel Peker ve ekibi inanılmaz çalışıyor.

Tabi bir de Genel Başkan Fatih Erbakan’ın A takımında Konyalı isimler var, Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde nasıl bir yol izleyeceği henüz netleşmedi. Her yerde kendi adaylarımız ile girilecek dense de bu zıkkım oyunun adı SİYASET Buna rağmen Selçuklu ve Meram belediye başkan adaylarını açıklayan Yeniden Refah Partisi’nde büyükşehir için iki isim gündemde.  Bu konuda minik kuşların bize aktardığı bilgiler arasında genç, iri yarı, gösterişli adayın da bir adım önde olduğunu bize söylediler. Bunun da sonucu biz de sizler gibi bekleyip göreceğiz inşallah.

İYİ PARTİ’NİN ADAYI SÜLEYMAN HOCA MI OLUYOR?

İMO Konya Başkan Dr. Süleyman Kamil Akın, hoca bana göre mesleğinin en üst seviyede ki isimlerdendir. Hocanın bilgisi, ufku ve bu konuda tecrübesine kimse nerede ise su dökemez. Bu iddialı tespitleri koyup bize söyleyenler de hocanın meslektaşı olup hocayı da hiç sevmeyenler. Bizde yerel bir gazeteci olarak Kamil Hocanın mesleğindeki gücünü, beynini, ufkunu üç aşağı beş yukarı biliriz.

Hocanın aynı zamanda her türlü güce karşı bir duruşu da vardır. Hocaya muhalefet partilerinden aylar öncesinden ciddi teklifler gittiğini biliyoruz.

Hocanın da bir partiye evet demediğini ancak Konya’da muhalefetin ortak isim üzerinde uzlaşmaya varmaları halinde bu teklifi kabul edebileceği imasını yaptığını da duymuştuk. Hoca dün sabah bombayı patlattı ve başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Demek ki bu başkan adaylığı işi epey yol katetmiş. Bize ulaşan bilgiler de ise hocanın İYİ Parti’nin adayı olacağı yönünde geldi. Ama bunu ne İYİ Parti cenahı doğruladı ne de Kamil Hoca, O zaman bunu da zamana yayacağız. Ve de bekleyeceğiz.

ABDÜLKADİR ÇAT ADAY ADAYLIĞINI RESMİLEŞTİRMİŞ

Benim 90’lı yıllardan Ankara’dan tanıdığım aile dostum abi kardeş olarak o günlerden bugünlere geldiğimiz Seydişehir’in eski Belediye Başkanı, Ereğli’nin Belediye Başkan Yardımcısı bir dönem bakan danışmanlığı yapan eskiden de bürokrasinin çok güçlü isimlerinden olan Abdülkadir Çat Bey’in MHP’den Seydişehir için başkan aday adayı olduğunu öğrendik. Kendisi ile görüşmedik. Ama gelişmelerin bilgisini A takımından aldık. Bu kararının Sayın Çat’a MHP’ye ve Seydişehir’e hayırlı olmasını dileriz. Tabii AK Parti ile MHP’nin bu yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğini de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli’den başka bilen de yok. Öyle değil mi?

 

YAZINININ  TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.