BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNİN UYĞULADIĞI MOBBİNG HUKUKA AYKIRI BULUNDU

Bu defa İdari Mahkemenin vermiş olduğu karar İstinaf Mahkemesince Bozuldu, Çalışanın Odasına Konulan Kamera Hukuka Aykırı Bulundu. 

07 Aralık 2023
SEYDİŞEHİR  BELEDİYESİNİN   UYĞULADIĞI  MOBBİNG HUKUKA   AYKIRI  BULUNDU

Derneğimiz üyesi, Konya Seydişehir Belediyesi çalışanı M.K' nın işyerinde çalışma odasına konulan kamera sistemi, Derneğimizce yargıya taşındı. Konya 3. İdari Mahkemesi kararı reddetti. Verilen karara İstinaf Mahkemesine itirazda bulunuldu. Konya Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. maddesi, “Devletin temel amaç ve görevleri” başlıklı 5. maddesi, “Temel hak ve hürriyetlerin niteliği” başlıklı 12. maddesi, “Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması” başlıklı 13. maddesi, yine “Özel hayatın Gizliliği” başlıklı 20. maddesi ve 20/3 maddesinde de, kişisel verilerin ancak kanunda ön görülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği belirtilmiştir.

Bu nedenle konunun işyerinin güvenliğini sağlama amacını aşarak, çalışanın her türlü eylemini takip etmek amacıyla sistem kurulmasının özel hayatın gizliliğinin ihlal ettiği, temel haklar ve Anayasal İlkelerle bağdaşmaması gerekçesiyle idari mahkemenin kararını iptal ederek çalışanı haklı bulmuş ve açılan dava sonucu kamera sistemi kaldırılmıştır.

Üyemizin uğradığı mobbing İstinaf Mahkemesi kararı ile son bulmuştur.

Bugün olduğu gibi yarında üyelerimizin yanında hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.