BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirli ve Beyşehirli dağcılar Tınaztepe dağlarına tırmandı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir grup fotoğraf ve doğa tutkunu, bin 842 metre yüksekliğindeki Tınaztepe dağına tırmanış gerçekleştirdi. 

04 Aralık 2023
Seydişehirli ve Beyşehirli dağcılar Tınaztepe dağlarına tırmandı

İlçeye 27 kilometre uzaklıkta, Konya-Antalya kara yolundaki dağa yaklaşık 2 saatte tırmanan dağcılar, zirvede Türk bayrağı ve  filistin  Bayrağı açtı.

Dağcılardan Beyşehirden etkinliğe katılan Hüseyin Varan   , gazetecilere yaptığı açıklamada,Şimdiye   kadar  bölge  hakkında  bir  çok  hikaye  duydugunu   burayı   görmek için  6 kişilik ekiple  beyşehirden geldiklerini  söyledi.

Zorlu bir tırmanışın ardında zirveye ulaştıklarını belirten Varan , şöyle konuştu:

"8 kişilik ekibimizle zirveye çıktık. Tınaztepe Dağı, ana yola yakınlığı ve bölgeye hakim bir konumda olması açısından çok  güzel. Bu bölgeyi tanımak çok güzel biz  çok  begendik  Eger  tanıtılırsa  Çografi özelliği açısından  Türkiye, hatta dünya çapında dağcıların ilgisini çekecektir." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.