BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhur İttifakı çalışmalarında sona geldi! Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, kongre ve kurultay süreçlerini tamamlayan iktidar ve muhalefet partilerinde ana gündem madde 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler. AK Parti ve MHP arasındaki yerel seçim çalışmalar bitmek üzereyken Cumhur İttifakı'nın hangi kentte nasıl bir strateji izleyeceği ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. 

02 Aralık 2023
Cumhur İttifakı çalışmalarında sona geldi! Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak!

Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısını yerel seçimlere de taşımak isterken, seçim yenilgisinin ardından dağılan “Millet İttifakı” partileri ise yeni stratejiler düşünerek ön plana çıkmaya çalışıyor. AK Parti ve MHP'nin başını çektiği Cumhur İttifakı'nda ise yerel seçim gündemli ittifak toplantıları hız kesmeden devam ediyor. 

YEREL SEÇİM HEYETİ 8 TOPLANTI YAPTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla yerel seçimde işbirliği çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan heyet, bugüne kadar 8 toplantı yaptı.Erdoğan'ın, geçen hafta MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası AK Parti heyetine başkanlık eden Genel Başkanvekili Efkan Ala ve konuyla ilgili diğer kurmaylarıyla değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. 

YOL HARİTASI BELLİ OLACAK 
Bu arada gelecek hafta 2 toplantı yaparak süreci tamamlamayı planlayan heyet, böylece işbirliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçeleri netleştirmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan son görüşmede komisyonun çalışmaları masaya yatırıldı. 

TEMAYÜL YOKLAMASI ÖNEMLİ 
AK Parti ve MHP, İstanbul, Ankara ve İzmir'de adayların belirlenebilmesi için kamuoyu ve temayül yoklamalarından çıkan sonuçları da ele alacak. Ön çalışma çerçevesinde AK Parti ve MHP geçmiş dönemdeki seçimleri, sonuçları, oy oranları ve aday profilleri açısından analiz etti. AK Parti, 1950'den 2023'e kadar yapılan seçimlerin sonuçları ile bu süreçte parti ile benzer çizgideki partilerin oy oranlarını il, ilçe ve belde bazında ele aldı.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 
MHP ise heyetler arası görüşme öncesi çalışmasını tamamladı. Parti, 2009'dan itibaren yapılan yerel seçimleri oy oranları başta olmak üzere tüm yönleriyle mercek altına alırken, 2018 ve 2023 genel seçim sonuçları da değerlendirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.