BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sigara tiryakilerine kötü haber: Tütüne de zam geldi!

Sigaraya gelen zamların ardından bir zam da tütüne geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar gelen zammı sosyal medya hesabından paylaştı 

28 Kasım 2023
Sigara tiryakilerine kötü haber: Tütüne de zam geldi!

Sigaraya bu yıl içinde art arda yapılan zamlar, sigara tiryakilerini tütüne yöneltmişti. Bu kez de tütün kullanan vatandaşları üzen bir haber geldi. 

Sigaraya Nisan ayında 8, Mayıs ayında 5, Eylül ayında da 5 TL zam gelmiş ve 2023 yılı boyunca toplam 18 lira zam yapıldı.

Sigara tiryakileri, sigara ve tütüne yapılan zamları oldukça insafsız bulduklarını ifade ederek, "Sinema, tiyatro, tatil, restoran gibi yerlere gitmemiz bu maaşlarla imkansız. Tek lüksümüz sigara. Devlet bizlere onu da çok gördü. Zam üstüne zam yapıyor. Bütçe açığını sigara ve akaryakıtla kapatmak en kolayı gibi görünüyor" yorumunda bulundu.

Özellikle Philip Morris'un bünyesindeki Marlboro Roll 50 tütün fiyatının 65 liradan 70 liraya yükseltildi. Tütün fiyatlarındaki artış bugünden itibaren geçerli oldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, fiyat listesini sosyal medya hesabından paylaşarak yeni zamlı fiyatları duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.