BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gram altında yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş, altın borcu olanlara rakam vererek açıkladı!

 

27 Kasım 2023
Gram altında yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş, altın borcu olanlara rakam vererek açıkladı!

Gram altında yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş, altın borcu olanlara rakam vererek açıkladı! Aralık'ta o rakamı görecek

Altın piyasalarında oldukça dinamik bir dönem yaşanıyor. Altın gram fiyatı, özellikle ons altındaki etkileyici gelişmelerle birlikte sürekli olarak rekorlar kırıyor. Bu durum, altın yatırımcıları ve evlilik planları yapan vatandaşlar için hafta boyunca fiyat hareketliliklerine odaklanmalarına neden oldu. ABD'den gelen verilerin etkisiyle ons altın, 2000 dolar psikolojik direncini aşmayı başardı. Şimdi merak edilen soru, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuyla ilgili dikkat çekici yorumlar yaptı. 

Gram altın fiyatları, ons altının etkisiyle ivme kazanarak yükselişini sürdürüyor. Altın yatırımcıları ve düğün hazırlığı yapan vatandaşlar, hafta boyunca dalgalanan altın fiyatlarına dikkat kesildi. Altın fiyatlarında düşüş mü, yoksa artış mı yaşanacak? 

İslam Memiş rakam vererek açıkladı...

ONS ALTIN FİYATI İÇİN 2024 YILI TAHMİNİ BELLİ OLDU
Finans Analisti İslam Memiş, "Ons altın fiyatı 1990-2000 dolar arasında gezinmeye devam ediyor. 2000 dolar seviyesine yerleşecek izlenimini veriyor. 2024 yılında 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

ONS ALTINDA 1960 DOLAR DESTEK SEVİYESİ
Memiş, "Ons altın fiyatında geri çekilmelerde 1960 dolar destek seviyesi var. Yukarıda ise 2030-2045 dolar seviyeleri var" diyerek, bu aralığı takip etmeye devam edeceğini ifade etti. 

GENEL TREND YUKARI YÖNLÜ
Ons altının orta ve uzun vadede yukarı yönlü hareketine devam edeceğini söyleyen Memiş, "Özellikle 2024 yılında ons altında dip seviyesi 2000 dolar olarak görülüp sonrasında yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek bir trend ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi. 

ALTIN GRAM FİYATI ARALIK AYI İTİBARİYLE 1900'E ÇIKACAK
Memiş, gram altın fiyatları için dikkat çekici açıklamalarda bulunarak; "Gram altın/TL fiyatında pozitif beklentimiz devam ediyor. Aralık ayı itibariyle takip edeceğimiz bant aralığı 1900-2000 TL aralığı" diye konuştu. 

1900'LÜ RAKAMLARA ALIŞMAK GEREK
1800'lü rakamların Aralık'tan sonra artık görülmeyeceğini söyleyen İslam Memiş, "Altın borcu olan ya da altın almayı düşünen vatandaşların 1900'lü rakamlara alışması gerekiyor" dedi. 

UZUN VADEDE GRAM ALTIN KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK
Memiş, "24 Aralık- 1 Ocak tarihi itibariyle altın gram fiyatı 2000 lira seviyesinden yukarı yönlü kırılıp 2150-2250 TL, yılın ilk yarısı 2500 TL ikinci yarısında ise 2700 TL rakamlarını göreceğiz" derken; uzun vadede yine altın yatırımcısının kazanmaya devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.