BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Malatya'da art arda iki deprem! Çok sayıda ilde hissedildi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. 

23 Kasım 2023
Malatya'da art arda iki deprem! Çok sayıda ilde hissedildi

AFAD, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17:46'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin derinliği 6,99 olarak açıklandı.

BİR SARSINTI DAHA KAYDEDİLDİ

5,2'lik depremin ardından saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremde AFAD ve ilgili kurumlardan tüm ekiplerin saha taramalarıma başladığını belirterek, gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), olumsuz bir durumun olmadığını saha taramasının devam ettiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, ''Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.'' denildi.

Malatya Valiliği, ağır hasarlı binalardan uzak durulması konusunda uyarıda bulundu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.