BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrette ikinci zam olmayacak

 

21 Kasım 2023
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrette ikinci zam olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, enflasyona ezdirmemek ilkesiyle yılda sadece bir kez zam yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" dedi.


Asgari ücret toplantılarının aralık ayında başlayacağını belirten Işıkhan, kararın 31 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz temmuz ayındaki toplantının ekstra bir durumdan kaynaklandığını belirten Bakan, bu yılın temmuz ayında ikinci bir toplantı yapmayacaklarını ve ikinci bir zamın gerekli olmadığını düşündüklerini vurguladı.

Işıkhan, "Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" şeklinde konuştu. Bakan, enflasyondaki olumlu gelişmelerin, yeni yılda tek zamla asgari ücretin belirlenmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.