BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Antalya yolunda; Osmanlı sancağı bulunan cami yıllara meydan okuyor VİDEO

800 yıllık geçmişe sahip tarihi Sarıhacılar Mahallesi turistlerin ilgi odağı oldu 

21 Kasım 2023
Seydişehir Antalya  yolunda; Osmanlı sancağı bulunan cami yıllara meydan okuyor VİDEO

Antalya'nın Akseki ilçesindeki 600 yıllık Sarıhacılar Camisi, tek parça katran ağacından yapılan mihrabı, duvarlarına yerleştirilen küpler sayesinde sahip olduğu akustiğinin yanı sıra Osmanlı Padişahı Sultan Reşad'ın hediye ettiği sancakla da ilgi çekiyor.

800 yıllık geçmişe sahip tarihi Sarıhacılar Mahallesi turistlerin ilgi odağı oldu

Antalya'nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Sarıhacılar Mahallesi, Osmanlı mimarisi tarzındaki evleri ve İpek Yolu ile turistlerin ilgisini çekiyor.

Başta Almanya, Hollanda, Belçika, Rusya ve İngiltere olmak üzere birçok ülkeden turistlerin ziyaret ettiği Sarıhacılar Mahallesi'ndeki 300-400 yıllık düğmeli evler, tarihi cami ve tarihi göç yolu misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Mahallenin tarihi mekanları farklı düğün fotoğrafları çektirmek isteyen çok sayıda yeni çifte de ev sahipliği yapıyor.  

Bölgeye özgü yapısı olan "düğmeli evler"in Antalya Valiliğinin desteğiyle restore edildi.

 Sarıhacılar'da tarihi yaşatılmaya devam ediyor.. Aynı zamanda 600 yıllık bir geçmişi olan camimiz bölgeye özgü iç mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Bölgeye gelenlere gönüllü rehberlik yapan mahalle sakinlerinden  tarihi mahalleyi önceki yıllarda ortalama 80 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini söyleniyor

Düğmeli evleri olsun kervan yolları ile tarihi bir atmosfere sahip olan Sarıhacılar Camisi  fotoğraf tutkunlarının gözdesi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.