BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti yerel seçime hazırlanıyor: Adaylar için 5 kriter var

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de adayların 4 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. 5. aşamada ise isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gelecek. 

21 Kasım 2023
AK Parti yerel seçime hazırlanıyor: Adaylar için 5 kriter var

İSİMLER ERDOĞAN'IN ÖNÜNE GELECEK
AK Parti'de adaylık başvuruları 9 Kasım Perşembe günü başlamıştı. 22 Kasım'da sona erecek başvuruların ardından yapılacak temayül yoklaması 26 Kasım'da yapılacak.

AK Parti, en doğru adayları bulmak adına titiz bir çalışma yürütüyor. Buna göre adaylar 5 aşamadan geçecek. Sırasıyla anket, temayül, mülakat, al-üst kurul ve Cumhurbaşkanı onayı olarak sıralanan bu aşamalar 2019'da elden çıkan belediyelerin yeniden kazanılması için tavizsiz uygulanacak. İlk aşama olan anket çalışması bu hafta başlayacak. Çıkan sonuçlar yerel yönetimler başkanlığı tarafından etnografik ekibin verileriyle kıyaslanacak. Kıyaslamalar sonucunda alt ve üst kurul incelemesini tamamlayacak ve isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Parti teşkilatları aday belirleme sürecinde seçmene yönelerek sorular soracak. AK Parti AR-GE Başkanlığı kamuoyu tarafından sevilen ve adı geçen isimler hakkında da anketler yoluyla bilgi toplayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.