BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilerle ilgili yeni talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklileri rahatlatan Cumhuriyet ikramiyesi için bütçe sınırlarının zorlanması talimatını verdi. Ek düzenlemenin ilk Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi bekleniyor. 

19 Kasım 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilerle ilgili yeni talimat

5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri 11-14 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe çalışması sonrası 12 milyonu aşkın çalışmayan emekliye 60 milyar TL'nin üzerinde Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapıldı.

Bu arada 5000 TL emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme yaşandı. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Bununla beraber ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. 5000 TL emekli ikramiyesi alamayan yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi bulunduğu kamuoyuna yansıdı.

Çiftçiler AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine 5000 TL emekli ikramiyesi için taleplerini iletti. Emeklilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan ile konuşacağı bildirildi.

cumhurbaskani-erdogandan-emeklilerle-ilgili-yeni-talimat.webp

KABİNE TOPLANTISI'NDA EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN EK DÜZENLEME MASAYA GELECEK
Kabine Toplantısı'nın ana gündemi Ortadoğu'da yaşanan gerilimin yanı sıra ekonomi olacak. 2023 yıl sonu yaklaşırken asgari ücret, emekli ve memur zammı ile 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi için ek düzenleme konusu masaya gelecek.

ÇKS sistemine kayıtlı olan emekliler için bütçe çalışmaları sonrası konu netlik kazanacak. Ek düzenleme kararının alınması durumunda yeni ödemeler konusunda Meclis süreci başlayacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı genel olarak 2 haftada bir hafta başında gerçekleşiyor. Son Kabine Toplantısı 31 Ekim tarihinde yapıldı. Buna göre geçtiğimiz hafta yapılması beklenen Kabine Toplantısı gerçekleşmedi.

Bu hafta başında (20 Kasım 2023 Pazartesi) Kabine Toplantısı'nın gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.