BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da ev sahipleri dertli: Artan aidatlar kiraları düşürdü

 

18 Kasım 2023
Konya'da ev sahipleri dertli: Artan aidatlar kiraları düşürdü

Konya'da kış sezonunun gelmesiyle birlikte, Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kiralık daire fiyatlarında nispeten bir rahatlama yaşandığını belirtti.

Altınay, özellikle aidat ve yakıt giderlerinin eklenmesiyle kiraya verilemeyen dairelerin mal sahipleri tarafından indirime gidilerek vatandaşların kullanımına sunulduğunu ifade etti.


Altınay, konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre bu ay yüzde 8.7 oranında gerilediğini söyledi. Boş duran kiralık dairelere kış sezonunda aidat ve yakıt gideri ödemek istemeyen ev sahiplerinin, fiyatları indirerek kiraya verme çabasında olduklarını vurguladı.

Emlak piyasasında yaşanan gelişmelere dikkat çeken Altınay, kiralama yapmak isteyen vatandaşların mağdur olmamaları için önerilerde bulundu.

Altınay, Konya Emlakçılar Odası üyeleri ve Ticaret Odası üyelerini tercih etmeleri gerektiğini belirterek, "Taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan, oda kayıt belgesini ibraz etmeyen hiçbir kurum ve kuruluştan kiralama ve alım satım yapılmamalıdır" dedi.


Altınay ayrıca, kiracı ve ev sahiplerinin helalleşerek ortak noktada buluşmalarının önemine vurgu yaparak, Konya Emlakçılar Odası olarak bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ayrıca, konut satışlarında yaşanan gerilemeye de değinen Altınay, kredi faizlerinin yüksek olmasının konut kredisiyle satışları olumsuz etkilediğini ifade ederek, hükümetten konut kredi faizlerini düşürerek piyasayı canlandırmasını talep etti.

Altınay, son olarak, 1 Kasım 2023'te yürürlüğe giren yönetmelik gereği, mal sahiplerinin kayıtlı oda üyelerine yetki vermek zorunda olduklarını hatırlatarak, vatandaşları yetki belgesi olan, oda üyesi olan emlak ofislerini tercih etmeye çağırdı. Yetki verilmeyen ilanlara karşı idari para cezasının uygulandığını da belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.