BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Büyükşehir'in 12. sınıf öğrencilerine yapacağı ödemeler bugün hesaplarında

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine vereceği 3 bin TL eğitim desteğinin ilk ödemesi bugün hesaplara yatırıldı. PTT şubelerinden 1500 TL bugün itibarıyla alınabilecek. 

15 Kasım 2023
Konya Büyükşehir'in 12. sınıf öğrencilerine yapacağı ödemeler  bugün hesaplarında

Konya Büyükşehir Belediyesi eğitime desteğini sürdürüyor. Geçen yıl üniversiteye hazırlanan lise son sınıf, yani 12. sınıf öğrencilerine 1500 TL nakdi ödeme yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl destek miktarını 3 bin liraya çıkartmıştı.

“KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın bir öğrenci şehri olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin her kademesine destek olmanın “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışının önemli başlıklarından biri olduğunu söylemişti. Eğitim konusunda yürüttükleri önemli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için nakdi destek sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altay, “İlk defa geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok memnun kaldı. Bu doğrultuda öğrencilerimize Kasım ayında 1.500, Şubat ayında da 1.500 olmak üzere toplamda 3.000 bin lira nakdi destek sağlayacağız. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek kıymetli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim desteğinden faydalanacak tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ÖDEMELERİN İLK TAKSİDİ HESAPLARA YATIRILDI
Konya il sınırları içinde ikamet eden, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim veren liselerde 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilecek 3.000 lira nakdi destek başvuruları 5 Kasım’da sona ermişti. Konya Büyükşehir Belediyesi, ödemelerin ilk bölümünü bugün hesaplara yatırdı. Öğrenci velileri, kimlik yada vasi belgeleriyle PTT şubelerine gidip hesaptaki 1500 TL’yi alabilecek.

12. sınıf öğrencilerine 3 bin TL destek ödemesinin ikinci kısmının Şubat ayında yapılması planlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.