BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yargıtay bir ilke imza attı! Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren üyelerine suç duyurusunda bulundu

Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyelerine Yargıtay'dan suç duyurusu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay'ın gezi parkı eylemlerine ilişkin davasına hak ihlali kararı veren üyelerine suç duyurusunda bulundu. 

08 Kasım 2023
Yargıtay bir ilke imza attı! Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren üyelerine suç duyurusunda bulundu

Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığına Can Atalay hakkındaki kararına uyulmaması gerektiğine hükmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi, ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için bildirimde bulundu. 

AYM'DEN SKANDAL KARAR

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dava kapsamında tutuklanan Can Atalay, tutukluluğunun devam etmesinin hak ihlali olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Söz konusu başvuru AYM tarafından kabul edildi. Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar veren AYM, Atalay’ın derhal tahliye edilmesini ve 50 bin lira manevi tazminat ödenmesini istedi.

YARGITAY BİR İLKE İMZA ATTI

AYM'nın skandal kararı sonrası Yargıtay 3. Ceza Dairesi, söz konusu kararı hukuka aykırı olduğunu, AYM’nin kararına uyulmaması gerektiğine hükmetti. Ayrıca, AYM üyeleri hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan suç duyurusunda bulundu. 3. Ceza Dairesi ayrıca TBMM’ye de Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için bildirimde bulundu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.