BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR ADD'DEN ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

SEYDİŞEHİR ADD'DEN ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI VE SUÇ DUYURUSU.. 

07 Kasım 2023
SEYDİŞEHİR ADD'DEN ADLİYE  ÖNÜNDE  BASIN AÇIKLAMASI

02.11.2023 Salı günü kendini bilmez şahsın biri tarafından derneğimize, dernek üyelerimize ve hatta içinde Atatürk sevdası olan herkese yönelik hakaret ve tehdit amaçlı ve provokatif bir paylaşım gerçekleşmiş, ayrıca  paylaşımı yapana destek amaçlı olarakhakaret ve tehdit yorumları yapılmıştır. Bugün TCK 216’ya göre Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, TCK 125’e göre HAKARET ve TCK 106’ya göre TEHDİT içeren bu paylaşım ve yorumlar için suç duyurusunda bulunmak üzere buraya geldik.

Malum şahıs tarafından yapılan paylaşıma konu olan pankartla hiç kimsenin hedef alınmadığının bilinmesine rağmen hedef kitlesi yine aynı şahıs tarafından bilinçli olarak yanıltılarak provokasyon yapılmaktadır.

Pankarttaki “UYARIYORUZ” sözüyle “imamları tehdit” gibi saçma sapan bir söylemle imamlar ve mütedeyyin vatandaşların aklıyla alay edilmiştir.

Atatürkçü Düşünce Derneği kamu yararı gözeten dernekler statüsünde olan bir demokratik kitle örgütüdür ve yapılan her türlü yanlış uygulamada kuruluş amacına göre en önemli görevi uyarmaktır. Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden önce de kurumları, iktidarı sürekli uyarmış ve haklı çıkmıştır. Bu uygulama derneğimizin en önemli işlevi ve görevidir.

Yine pankarttaki ÇOCUKLARI KORUMAK sözünden de bilinçli olarak aynı şahıs tarafından farklı anlam çıkarılmak istenmekte ve yine aynı hedef kitle yanıltılmaktadır. Okullarda görev alan öğretmenlerin tümü Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladıktan sonra bu mesleğe layık görülmektedir. Bu eğitimi almayan hiçbir kimse eğitim öğretim faaliyetinde bulunamaz. Okullarda ÇEDES uygulamasıyla ilgili görevlendirecek din görevlileri de bu eğitimi almamış kişilerdir. Değerler eğitimini eğitim bilimine uygun olarak öğretmenler zaten vermektedir. Hem bilimsel eğitim dışında olan her uygulamadan hem de mesleği ne olursa olsun Pedagojik Formasyon Eğitimini almamış herkesten çocukları korumak gerekir. Çocukları korumak eğitim anlayışıyla ilgili bir konudur.

Pankartın imamlarla uzaktan yakında bir ilgisi yoktur. Malum şahsın kendisi imamlarımızı yaptığı bir yorumla pamuk tıkayan kişi olarak zaten aşağılamıştır. Yine aynı şahıs kendi gibi düşünmeyenlere imamların pamuk tıkamamalarını, cenazelerinin de camilerden kalkmamasını salık vererek yaptığı provokasyonubir adım yukarıya çıkarmıştır. Bu yorumları birçok kişi tarafından da beğeni almıştır. Bu düşünceler Kuran’a uygun olmayıp faşizan bir yaklaşımdır. Yapılan faşizan paylaşım ve yapılan yorumların çoğu incelendiğinde samimi bir Müslümanın kabul edeceği şeyler değildir.

Değerli basın emekçileri,

Yaptığımız suç duyurusuyla ilgili olarak Türk Yargısına bir kez daha güvendiğimizi belirtmek isterim.

Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve yine UYARIYORUZ.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN.

ATATÜĞRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ SEYDİŞEHİR ŞUBESİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.