BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Belediyede yapay zekalı skandal: 4 kişi açığa alındı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesinde yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı. Skandal olayla ilgili 4 personel açığa alındı. 

06 Kasım 2023
Belediyede yapay zekalı skandal: 4 kişi açığa alındı

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; belediyenin Emlak Müdürlüğü biriminde yapay zeka teknolojisiyle sahte belediye meclisi kararı oluşturularak satışa çıkartılan arsa sayısının artırıldığı, sahte encümen kararı ile 10 arsanın satışının yapıldığı, arsaları alanların ise üçüncü kişilere devrettiği ortaya çıktı.

Usulsüz satışın ortaya çıkması üzerine Emlak ve İstimlak Müdürü M.Z.'nin de aralarında yer aldığı 4 görevlinin açığa alındığı, haklarında suç duyurusunda bulunulduğu, idari soruşturma için müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

4 personel açığa alındı, gizlilik kararı verildi


Olayın ortaya çıkmasının ardından Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklamada, "Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde şüpheli bir işlem tespit edilmiştir. Konunun Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'a iletilmesine müteakip, bekletilmeksizin gerekli soruşturmayı yapmak üzere müfettiş tayin edilmiştir. Müfettiş tarafından yapılan ilk incelemede; 'soruşturmanın salahiyeti açısından' 4 personel, Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'ın talimatıyla açığa alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığına ivedilikle suç duyurusunda bulunulmuş ve konu ile ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Savcılık tarafından konu ile ilgili 'gizlilik' kararı verilmiş olup, olayın adli ve idari açıdan soruşturması devam etmektedir" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.