BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRLİ İMAMLARDANDAN ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI -SUÇ DUYURUSU

SEYDİŞEHİRLİ İMAMLARDANDAN ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI -SUÇ DUYURUSU 

06 Kasım 2023
SEYDİŞEHİRLİ İMAMLARDANDAN  ADLİYE  ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI  -SUÇ DUYURUSU

Basın açıklamasını okuyan Diyanetsen Seydişehir İlçe Başkanı  Kadir Öztüna

Değerli basın mensupları.

Geçtiğimiz hafta içerisinde öğrendiğimiz üzere ilçemizde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği isimli sivil toplum kuruluşunun şube girişine asmış olduğu bir afiş ile devletimiz ve Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen organizasyonlar üzerinden imamlarımızı ve başkanlığımız personellerimizi hedef aldığını ve tehdit ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunduk.

Asılan afişte:

UYARIYORUZ

ÇOCUKLARI KORUMAK, VATANI KORUMAKTIR.

İMAM CAMİDE, ÖĞRETMEN OKULDA OLMALIDIR.

OKULDA İMAM İSTEMİYORUZ.

İfadeleri yer almaktadır.

Kurumumuza ve çalışanlarımıza yönelik yapılan bu açıklamada personellerimizin sanki okullarda vatan haini yetiştirdiği ifade edilmiş ayrıca ifade edildiği üzere tüm personellerimiz açıkça tehtid edilmiştir. Biz de bunun üzerine Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek yapılan bu haksız eylemin hukuk önünde değerlendirilmesi için bugün buradayız.

Üzülerek ifade edelim ki; Müslümanların katledildiği bir dönemde böyle bir girişimde bulunmak istemezdik ama,

Seydişehir DİYANET-SEN İlçe temsilciliği olarak bu afişi asan ve buna göz yumanları kınıyoruz.

Devletimizin uygun görüp görevlendirdiği ve görevlerini özverili bir şekilde yerine getirmeye çalışan Din görevlilerimize karşı uyarıyoruz, koruyoruz şeklindeki ifadeler tehdit edici bir ithamdır. Taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda Camiamızda görev yapan tüm İmam Hatiplere korku salma amacı güttüğü apaçık ortadadır.

Kendilerince ahkam kesip, millete yön vermeye çalışanlar,  Dinin okula girmesinden rahatsızlık duyup, vatanı, düşüncelerine siper ederek içlerindeki kini kusuyorlar. Sanki imamlar okula gidince çocuklara vatan haini olmayı öğretiyorlar algısı yapıyorlar.

Çocuklar korunacaksa,   art niyetli, ayrıştırıcı,  dine karşı tahammülsüz, ön yargılı ve hazımsız kişi ve  kişilerden korunmalı.

Birileri istemese de artık imamlar hayatın her alanında etkin ve yetkin.

Bizim Allah düşmanları hariç kimseyle bir derdimiz yok. Tek derdimiz, Allah'ın dinini yüceltmek. Bu uğurda da en küçüğünden en büyüğüne herkes bizim muhatabımız.

Seydişehir DİYANET-SEN olarak hukuki hakkımızı kullandık. İlgili dernek hakkında Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Sendika olarak bu hukuki sürecinde takibinde olacağımızı buradan beyan ediyoruz.

Son olarak şunu söyleyebilirim.

"İmam camide" devri, bu gibi düşünce de olanların  hayal dünyalarında kaldı.  Artık imamlar her yerde...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.