BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

GAZZE’YE DESTEK- İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN- PROVOKATÖRLER…

 

06 Kasım 2023
GAZZE’YE DESTEK- İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN- PROVOKATÖRLER…

7 Ekimde Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa tufanı hareketi sonrası Büyük şeytan ABD’nin Ortadoğu Eyaleti Alçak İsrail’i korumak kollamak için var gücüyle desteklemesini ABD’nin İncirlik üstü önünde protesto edileceğini duyunca heyecanlandım bende katılmalıyım dedim.

İHH tarafından organize edilen Konvoy İstanbul dan hareket ederek Konya dan geçecekti ve bizde Konya’da konvoya dahil olduk.

 Çok bir şey olacağından değil de yaşanan bunca kahpeliği bunca çocuk ve sivil katliamını çaresizce seyretmek yerine karınca misali safımızı belli edelim tüm dünyadaki erdemli insanların yaptığı gibi yapılan sivil katliamına karşı tavır alalım sesimizi yükseltelim istedik.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce aracının içine karışarak miting yapılacak bölgeye vardık.

Bölgeye girerken tam bir miting havası oluşmuş kadın erkek ellerinde Filistin bayrakları Türk bayrakları ile miting alanına akıyordu.

Böyle büyük bir organizasyonda mutlaka arama olur diye sadece cep telefonumu fotoğraf makinemi aldım ve ilerlerken nerede arama yapılacak diye beklerken hiç aram yapılmadan miting alanına ulaştık.

Alana ulaşmadan önümüze gelen birkaç kişi belikli göz yaşartıcı bombaya maruz kalmış tepkili olarak gitmeyin mitinğ iptal oldu dağılıyor demesine rağmen kalabalık grup bölgeye akıyordu.

Bölgede yaklaşık yüz bin kişi toplanmış sadece İsrail ve ABD yi telin eden sloganlar,  Filistine destek mesajları haykırıyordu.

 Miting alanına yaklaşınca     gitmek isteyip te gidemeyenlere   mitingi canlı izletmek için  Canlı  yapayım dedim bir baktım internet yok  belikli JAMMERLER  tarafından  engellenmiş  ..

Ön tarafda havada bir şeyler uçuşuyor dumanlar falan derken neler oluyor merakımız kısa sürdü önden karga tulumba bazı kişiler arka tarafa taşınıyordu yerde yatanlar vardı.

 Demek ki göz yaşartıcı bomba yemiş bunlar önde yaşanıyor biz tam ortasında yüksek bir yer bulayım olayı daha iyi gözlemleyeyim derken o gördüğümüz beyaz dumanlar bizim üzerimize de  yağmaya  başladı.

 Miting alanın her tarafı bir anda bem beyaz olamaya başladı bir tane tam benim bulunduğum alana gelirken uzaklaşayım derken bir tanede  önüme düştü nefes  alamayverdim  gözlerim  yaşardı  kenara çekildim yanımdaki suyla  yüzümü yıkadım derken   bölgeden daha  güvenli yere  çekilmek zorunda  kaldık.

Bunların hepsi on dakika içinde oldu ister istemez bir kızgınlık bir hayal kırıklığı sonrası dedim ki biz bunun için gelmedik oradaki polis bizim polisimiz  biz içeri  girme veya taşkınlık yapma  gibi  bir düşünceyle  buraya   gelmedik, biz sadece ABD ve İsraili protesto ederek  akan sivil  kanını  durdurulmasını dünyaya  haykırmak için sesimizi  duyurmak için geldik dedim.

  Ama nafile toplanan on binlerce insan ilk önce göz yaşartıcı bombalar ile uzaklaştırıldı, direnenler üzerlerine tomaklardan sıkılan su ile uzaklaştı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Allah hepinizden razı olsun, kaç gündür bu konvoyla birlikte yollardasınız ve İncirlik’e geldiniz. Allah bizi de bütün Müslüman ülkeleri de bu Amerikan üslerinden kurtarsın. Burada, irademizin dışındaki bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle mitingi bitirmek zorunda kaldık. Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah" ifadelerini kullandı.

Böyle bir açıklama saatlerce yoldan on binlerce kişinin tepkisini dindirmeye yetmedi. 

Fazlada bir söze gerek yok sanırım ortada bir Organizasyon eksikliği var. Her toplumsal olayı provoke edecek kötü niyetli grupların olması yeni bir şey değil. Her zaman olmuştur bunlar için önlem alınmalıydı. Bunca zahmet,  bunca emek sonucu bu haykırış bu itiraz Dünyaya duyurulmalıydı.

Maalesef biz ABD’yi israili protesto etmeye giderken, eylem polisle çatışan, taş atan yakan yıkan bir grubun kontrolüne geçip yapılmak istenen sivil eylemi boşa çıkardı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.