BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP'de geri sayım başladı: Yarın dönüm noktası mı olacak?

CHP'de merakla beklenen tarihe adım adım yaklaşılıyor. CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı yarın başlayacak 

03 Kasım 2023
CHP'de geri sayım başladı: Yarın dönüm noktası mı olacak?

CHP'de, 38'inci Olağan Kurultay için geri sayım başladı. "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganıyla yarın başlayacak olan kurultay, iki gün sürecek ve Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kurultayın divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu üstlenecek.

Kurultayın ilk gününde CHP'nin yeni genel başkanını, ikinci gününde ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini belirlemek için oylama yapılacak. Bu kapsamda CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65 imza gerekmekte, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekli. Kurultayda 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini seçecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kurultayın ilk günü adaylık başvurusunu yapması ve oylamadan önceki son konuşmasında, "Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım" diyebileceği belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, "Genel Başkanımız muhtemelen kurultayda da son kez yetki isteyecek" ifadelerini kullanmıştı.


Meclis Grup Başkanı Özgür Özel ise 600'e yakın delegenin imzasını aldı. Kurultay delegelerinin desteği konusunda değişimcilerle başa baş olduğu kaydediliyor.

Son olarak CHP Karaman İl Başkanı Recai Evcen, partide değişim gerektiği yönündeki görüş birliğine varıldığını açıkladı. Ayrıca CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.