BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İBB adayı kim olsun? anketinden yine Konyalı isim çıktı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kimi aday göstereceği merak ediliyor. 14 Mayıs seçimlerini bilen Sonar Araştırma tarafından yapılan ankette, Murat Kurum birinci sırada çıktı. 

02 Kasım 2023
İBB adayı kim olsun? anketinden yine Konyalı isim çıktı

14 Mayıs seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerden biri olan Sonar Araştırma yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'nın İstanbul'da aday olması için ismi geçenler hakkında çok çarpıcı oranların olduğu bir anket yayımladı. Cumhur İttifakı'na oy veren seçmenler arasında yapılan anketten sürpriz bir sonuç çıktı.

MURAT KURUM İLK SIRADA

İstanbul'da Cumhur İttifakı'na oy veren seçmenlere "Aşağıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimleri düşünecek olursanız hangi isim günümüz şartlarında İstanbul'un sorunlarına daha isabetli çözümler getirir?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 31.6'sı tercihini Murat Kurum'dan yana kullandı.

ibb-adayi-kim-olsun-anketinden-yine-konyali-isim-cikti.jpg

TÜRKMEN VE YAZICI DA LİSTEDE

Tevfik Göksu'nun yüzde 18.1 ile ikinci sırada yer aldığı araştırmada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da listeye girdi.

İşte yapılan anketten çıkan sonuç;

Murat Kurum: Yüzde 31.6

Tevfik Göksu: Yüzde 18.1

Adil Karaismailoğlu: Yüzde 14.4

Süleyman Soylu: Yüzde 13.3

Fahrettin Koca: Yüzde 9.5

Hilmi Türkmen: Yüzde 4.5

Şadi Yazıcı: Yüzde 4.5

Diğer: Yüzde 4.5

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.