BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'nın Seydişehir İlçesinde İtfaiye koyunlar için seferber oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 6 metrelik su kuyusuna düşen 2 koyunu kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. 

30 Ekim 2023
Konya'nın Seydişehir  İlçesinde  İtfaiye koyunlar için seferber oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 6 metrelik su kuyusuna düşen 2 koyunu kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. Koyunlar, yarım saatlik bir operasyonun ardından halat yardımıyla kuyudan sağ salim çıkarıldı.

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Taraşçı Mahallesi'nde, bir evin bahçesinde otlatılan koyunlardan ikisi, ağzı tahtalar ile kapatılan 6 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Kuyunun ağzındaki tahtaların kırılması sonucu meydana gelen bu olay, koyun sahibi Murat Gider tarafından fark edildi. Hemen harekete geçen Gider, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

İtfaiyeden kuyudan koyun kurtarma operasyonu

Olay yerine hızla sevk edilen itfaiye ekipleri, kurtarma operasyonu için hazırlıklara başladı. Bir itfaiye görevlisi merdivenle su kuyusuna indi, ve kuyuna düşen koyunların kurtarılmasına başlandı. Koyunlar, halat yardımıyla yarım saat süren bir çaba sonucunda itfaiye ekibi tarafından güvende bir şekilde yüzeye çıkarıldı.

İtfaiyeden kuyudan koyun kurtarma operasyonu

Kurtarılan koyunlar, sahibi Murat Gider'e teslim edilirken, mahalle sakinleri ve koyun sahibi, itfaiye ekiplerine duydukları teşekkürü dile getirdi. Murat Gider, "İki koyunumuz su kuyusuna düştü. Hemen itfaiyeye haber verdik. İtfaiye ekipleri 15 dakika içerisinde Taraşçı Mahallesine gelerek kuyuya düşen koyunlarımızı su ile dolu olan kuyudan çıkardı. Kendilerinden Allah razı olsun. Koyunlarımız sağlıklı ve iyi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İtfaiyeden kuyudan koyun kurtarma operasyonu

Mahalle sakinlerinden Salih Dağlı da, "Mahallemizde bir bahçede bulunan kuyuya 2 koyun düştü. Kuyunun derinliği 6 metre derinliğinde ve içi su doluydu. Hemen itfaiye ekiplerine haber verdik ve 2 koyunu da su kuyusundan sağlıklı bir şekilde çıkardılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.