BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de yaban meyveleri sonbaharla birlikte tezgahlarda yerini aldı

Konyanın Seydişehir ilçesinde dağlardan toplanan doğal yaban meyveleri pazar tezgahlarında satışa sunuldu. 

26 Ekim 2023
Seydişehir'de yaban meyveleri sonbaharla birlikte tezgahlarda yerini aldı

Kırsal mahallerde yaşayan bazı vatandaşlar dağlık alanda yetişen alıç, kuşburnu, ahlat, kızılcık, karamuk ve dağ eriği gibi ürünleri toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Pazarlarda satışa sunulan dikenli ve çalı tipi ağaçlardan toplanan meyveler, vatandaşlardan ilgi görüyor.

İlçede geçimini pazarcılık yaparak sağlayan Ali K Seydisehirhaber muhabirine yaban meyvelerinin son yıllarda büyük ilgi gördüğünü belirterek "Kuşburnunu kilosu 50 liradan satıyoruz. Bunun daha çok marmelatını yapıyorlar. Tüketimi çok yararlı, özellikle de soğuk algınlığı için kullanılıyor." dedi.

Alıç toplayıp sattığını anlatan pazarcılardan Neziye Gence de büyük, iri olanlarını ipe dizdiklerini, müşterilerinin genelde sirke, marmelat ve komposto yaptığını bildirdi.

Hacer Taşcı da meyveleri toplamak için her gün sabah erken saatlerde dağlara gittiğini ifade ederek, "Eşimle birlikte toplamaya gidiyorum. Bunun alıcısı çok oluyor. Daha çok şifa bulmak için alıyorlar. Bunların böbreklere, kalbe iyi geldiği söyleniyor. Sirke, marmelat gibi ürünleri yapıyorlar."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.