BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şehitlerin kanı yerde kalmadı! Listedeki teröristler öldürüldü

Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta da bir terörist yakalandı. 

25 Ekim 2023
Şehitlerin kanı yerde kalmadı! Listedeki teröristler öldürüldü

Yurtiçinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken son olarak Diyarbakır'da darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son serörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz" diyerek yapılan operasyon hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

DİYARBAKIR'DA 3 TEÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışmalar neticesinde JÖH ve Jandarma Komando timlerince teröristlerin kaçış istikametleri engellenerek bölge çember altına alınmış, düzenlenen operasyonda 3 Bölücü Terör Örgütü Mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

ŞIRNAK'TA BTO ÜYESİ YAKALANDI

Şırnak İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan  operasyonda ise BTÖ üyesi Hasan Binbir adlı terörist yakalanarak tutuklandı.

Teröristlerden diğerleri ise İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde GRİ KATEGORİDE bulunan Civan kod adlı Onur Kamiloğlu ve Seyit Batman Brüsk kod adlı Muhammed Gönyeli. 

TERÖRİSTLERİN KATILDIKLARI EYLEMLER: 

Etkisiz hale getirilen 3 teröristin;

  • J.Uzm.Çvş. Mehmet ÇELİK’in ŞEHİT edildiği,
  • 3 Jandarma personelinin yaralandığı,
  •  Lice J.Komd.Tb.K.lığı unsurlarının motorlu intikali esnasında EYP düzeneği ile zırhlı Kirpi aracına yönelik saldırı,
  • Ziyaret Tepe’de yapımı devam eden Lego kule inşaatının emniyetini sağlayan unsurların bulunduğu noktaya yapılan roketatarlı saldırı eylemlerine katıldığı tespit edildi.

Şırnak’ta yakalanan 1 teröristin;

Polis Memuru Şahin ALTMIŞ ve Polis Memuru Soner YILDIRIM'ın ŞEHİT edildiği, 5 Polis memurunun yaralandığı Şırnak ili Merkez ilçe Uludere yol ayrımında bulunan Polis Yol Kontrol Noktasına patlayıcı madde yüklü araçla yapılan saldırıda, patlayıcı madde yüklü aracı kullanan terörist olduğu tespit edildi.

Şükürler olsun şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.