BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bahçeli'den Gazze'ye destek çağrısı: Türkiye süratle devreye girmeli

Partisinin grup toplantısında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendiren MHP lideri Bahçeli, ''Kudüs, Gazze, Halep, Kerkük güvende değilse soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, Ankara'nın güvenliğinden de bahsedemeyiz. 24 saat içinde ateşkes olmazsa Türkiye, Gazze'yi korumalıdır. Milletim istesin bu uğurda yola revan olmazsam namerdim. Gazze'yi korumak ecdadın mirasıdır. Mazlumların ahı yüreklerimizi yakıyor. Zulmün karşısında tarafsızlık namussuzluktur, haklının tarafıyız.'' dedi 

24 Ekim 2023
Bahçeli'den Gazze'ye destek çağrısı: Türkiye süratle devreye girmeli

'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıların bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirten Bahçeli, önemli mesajlar verdi ve kan gölüne dönen bölge için destek çağrısı yaptı.

Türkiye'nin devreye girmesinin gerktiğini belirten Bahçeli, ''Kudüs, Gazze, Halep, Kerkük güvende değilse soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, Ankara'nın güvenliğinden de bahsedemeyiz. 24 saat içinde ateşkes olmazsa Türkiye, Gazze'yi korumalıdır. Milletim istesin bu uğurda yola revan olmazsam namerdim. Gazze'yi korumak ecdadın mirasıdır. Mazlumların ahı yüreklerimizi yakıyor. Zulmün karşısında tarafsızlık namussuzluktur, haklının tarafıyız.'' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

1923 yılının 29 Ekiminde, bir Pazartesi günü saat 20.30’da Cumhuriyet kabul ve ilan edilmiş, sonuçta TBMM, muazzam bir heyecan dalgasıyla sallanmış, bu heyecan sokaklara taşmıştı. Dönemin mebusları, yaşasın Cumhuriyet sözüyle yeri göğü inletmişlerdi. İşgal ve ihanetlerle çembere alınmış zorlu seneler geride kalmış, millet tam bağımsızlıktan başka diğer tüm seçeneklere kapalı olduğunu ilan etmiş, geçmiş-geleceğin taze ümitleriyle kenetlenmiştir. 

''TÜRKİYE VE OSMANLI BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN İKİ TÜRK DEVLETİDİR''

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nun ötesi, ötekisi reddiyesi, karşı cephesi değil, tamı tamamına aynı kaynaktan beslenip, birbirini tamamlayan iki Türk devletidir. Ay yıldızlı bayrak ne kadar bizimse, üç hilal de o kadar bizimdir. Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı arasına bariyer dikmek için fırsat kollayanlar, içimize yuvalanmış gavur tortularıdır. Biz bu tortuları birer birer söküp atacağız. Bu hafta sonu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. 

'TÜRKİYE SÜRATLE DEVREYE GİRMELİ''
Politik dinamikler değişirse coğrafyayı kaybedersiniz. Türk milletinin savunma hattının sınırı Misaki Milli ile çizildi. Kısır çekişmeler devlet yönetimine yön veremez. Kudüs, Gazze, Halep, Kerkük güvende değilse soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, Ankara'nın güvenliğinden de bahsedemeyiz. 24 saat içinde ateşkes olmazsa Türkiye, Gazze'yi korumalıdır. Milletim istesin bu uğurda yola revan olmazsam namerdim. Gazze'yi korumak ecdadın mirasıdır.

''GAZZE'DE YAŞANANLAR İNSANLIK SUÇUDUR''
Gazze’de yaşananlar bir insanlık suçudur. Kadim devlet aklımız ve irademizle devrede olmazsak, siyasi ve diplomatik temaslarımızı, askeri caydırıcılıkla desteklemezsek günü geldiğinde Gazze’deki dramların benzerine Anadolu’da mahkum olmamız kaçınılmazdır. 21 Ekim 2023 akşamı yaptığım açıklamalar, milletine, devletine ve insanlık onuruna duymuş olduğum tartışmasız sorumluluğun tanımıdır. O günden bugüne destek mesajları kadar haksız eleştiriler de tarafımca takip edilmiştir.

''GAZZE'Yİ KORUMAK ECDADIMIZIN MİRASIDIR''
Mazlumların ahı yüreklerimizi yakıyor. Zulmün karşısında tarafsızlık namussuzluktur, haklının tarafıyız. Gazze'yi koruma misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Gazze'ye gitmek gerekirse kimse meraklanmasın aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz. Çocuklar bebekler kadınlar ölmesin, zalimler mahvolsun, caniler kahrolsun.

İSRAİL'E '24 SAAT' ÇIKIŞI 
24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyet insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.