BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Bayındır yine bağımsız aday mı olacak?

Belediye Başkanı Adil Bayındır, yeni dönemde de belediye başkanı olarak hizmet vermek istediğini ancak bu kez bağımsız değil bir siyasi partiden aday olacağını söyledi. 

23 Ekim 2023
Başkan Bayındır yine bağımsız aday mı olacak?

2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde Beyşehir halkının yoğun talepleri üzerine aday olduğunu belirten ve seçimlerde bağımsız olarak belediye başkanlığına yeniden seçilen Adıl Bayındır, yeni dönemde de belediye başkanı olarak memleketine hizmet etmek istediğini söyledi.

Bayındır, ancak bu kez bağımsız değil bir siyasi partiden aday olacağını belirtti. Hangi partiden aday olacağını kendisinin değil halkın belirleyeceğini belirten Bayındır, amacının memleketine bir dönem daha hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Konya basınını Beyşehir’e davet ederek basın buluşması gerçekleştirdi.

Beyşehir’de yaptığı yatırımların yanı sıra yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler veren Bayındır, yeniden aday olma süreci ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, Beyşehir Belediyesi’ni yeni dönemde geçmiş dönemlerdeki gibi yeniden kendi yağıyla kavrularak bölgesine hizmet üreten bir kurum haline dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

 Göreve geldikten sonra Beyşehir kent merkezi ile ilçeye bağlı dış mahallelerde yol çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Bayındır, bu yolların kilitli parke taşı, sathi ve sıcak asfalt kaplamalarını da kendi tesislerinde gerçekleştirdikleri üretim çalışmaları sayesinde yaptıklarının altını çizdi.

Bayındır, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde şirketleri bünyesinde kurdukları fabrikada yollara döşedikleri kilitli parke taşı ile kaldırımlarda uyguladıkları bordür taşını imal etmeye başladıklarını, sathi ve sıcak asfalt üretim noktasında da Belediyenin kendi imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Bu çerçevede yaptıkları yeni yatırımlarla ilçe genelinde yürüttükleri yol çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Başkan Bayındır, şunları kaydetti:

 “İş bilenin, kılıç kuşananın’ atasözümüzden hareketle geçmiş dönemlerde olduğu gibi Belediyemizi ilçemize hizmet üretirken kendi yağıyla kendisi kavrulan bir kurum haline getirmemiz gerekiyordu.

 Göreve gelir gelmez hemen bunu sağlamayı başardık. Şu anda hem ilçemiz merkezi hem de dış mahallelerimizin yollarında ve ihtiyaç görülen, lüzum hissedilen noktalarda kendi işimizi kendi birimlerimiz vasıtasıyla yürütüyoruz.

Fen İşleri Müdürlüğümüz de bu birimlerden bir tanesi. Dışarıya para vererek hizmet üreten bir belediyecilik anlayışını terk ederek, kendi iş makinesi ve kendi personelini ve işçisini değerlendiren bir anlayış içerisinde hareket ediyoruz.

 Zaten, belediyemizin içerisinde olduğu mali imkanlar da bunu gerektiriyor. Şu anda sıcak asfalt çalışmalarımız lokal faaliyetlerle ilçemizin ihtiyaç görülen noktalarında devam ediyor. Önümüzdeki yıl yeni sezonun açılmasının ardından ise eskiden olduğu gibi yine kendi iş makinelerimizi ve kendi personelimizi şehrimizin dört bir yanında, sahanın her kesiminde ilçesinin halkına hizmet eder bir şekilde daha çok görmeye başlayacağımızı şimdiden söyleyebiliriz.”

“HALKIMIN İSTEDİĞİ PARTİDE OLACAĞIM”

İlk kez aday olduğu 1984 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu ifade eden ve 1989-2002 arasında aralıksız üç dönem belediye başkanlığı yaptığını belirten Başkan Bayındır, "Bağımsız kalacağım sözü Kasım ayının ortalarına kadar geçerlidir. Ondan sonra halkımızın görüşü ve istişareler ile yol haritamızı çizeceğiz.

40 yıldır siyasetin içindeyim. Bu süreçte çok güzel şeyler biriktirdik. Gönüller kazandık. Beyşehir'de sanayinin önünü açan, güneşi olan Ali Akkanat'tır. Onun sayesinde büyük istihdam oluşturduk, üniversite kazandırdık. ‘Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’.

2019'da ‘gel’ dediler geldik. Kaderde 2024'te görev varsa yeni yatırımlar ile yola devam edeceğiz" dedi.

Başkan Adil Bayındır, yeniden aday olacağını açıklarken bağımsız aday olmayacağını belirtti.

Beyşehir'de uzun yıllar siyasetin içinde bulunan Bayındır, geçmişten günümüze Beyşehir halkının kendisini desteklediğini ve gönüller kazandığını ifade etti.

Ancak gelecekte siyaset yapmaya devam etmek istediğini belirten Bayındır, "Geçmişten günümüze beni buraya, bu noktalara taşıyan Beyşehir halkıdır. Biz gönüller biriktirdik. Bundan sonra da bunun mücadelesini vereceğiz. Ancak bağımsız olarak değil. Halkımızın istediği partinin çatısı altında aday olacağım. Biz hayal kurmadan ayaklarımız yere sağlam basa basa hizmet etmeye devam edeceğiz. Her önüne gelen aday olabilir ama işin ehline verilmesi gerekir. Bizim iş bitiriciliğimiz de ortada" diye konuştu.

CHP'DEN ADAY OLUR MU?

Başkan Bayındır, sağ tandaslı bir siyasi kimliğe sahip olduğunu; milliyetçi muhafazakar bir parti ile yola devam etmek istediğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"CHP kesiminden büyük destekler almama rağmen CHP adaylığını düşünmem. Benim gücüm halktır. Ankara'daki siyasi irade oturup karar verecek. CHP hariç her yerden teklif geliyor."

Kaynak Haberönses.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.