BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir’de Filistin yararına kermes

İHH Seydişehir Bayan gönüllüleri ‘‘ Filistine İnsani Yardım’’ çalışmasına destek olmak için kermes açtılar. 

20 Ekim 2023
Seydişehir’de  Filistin yararına kermes

Gazze'deki sıkıntıların azalması için böyle bir kermes düzenleme kararı alındığını söyleyen İHH Seydişehir Kadın kolları sorumlusu Fatma  Bilban , "Gazze'deki kardeşlerimiz zulme, bombalara maruz kalınca her zaman yüreğimiz acıyordu. Peki, bizim elimiz kolumuz bağlı mı oturmamız gerekiyordu?   bizlerde  karınca   misali maddi anlamda bir desteğimizin olması lazım dedik. Bunun içinde kardeşlerimizin çabasıyla katkılarımızı bir araya getirdik ve en kısa sürede bir kermes yaptık. Bunun gelirini de kardeşlerimize gönderelim dedik.Bayanlarımız birkaç gündür bununla ilgili ciddi hazırlıklar yapıyorlar. Allah razı olsun, diğer sivil toplum kuruluşları da hem dualarıyla hem de her türlü yardımda bulunuyorlar. Aksa Tufan'ı aslında ümmetin beklediği ebabillerin gelmeyeceğini, kendi ebabillerini yetiştirdiklerini bize gösterdi. 'Demek ki kardeşlerimiz Allah' 'tan yana ümit varlar, hiçbir zaman ümitlerini yitirmiyorlar. İman varsa imkân vardır. Onlar, Allah'ın izniyle imanları en kavi olanlardır. Daim eylesin, onları güçlendirirsin, zalimlere fırsat vermesin, her attıkları isabet etsin, zalimlerin her attıkları boşa gidersin. Bizlere de daha çok şuur, basiret ve onlar gibi cihat aşkı, şahadet aşkı nasip etsin."

"Lütfen Filistin'e sahip çıkalım"

Filistin'in yanında oldugunu göstermek için kermese geldiğini gösteren bazı kişiler

"Görmüş olduğunuz gibi Filistinli kardeşlerimizin yararına düzenlenen bir kermesteyiz.  Bizlerin burada  yapacagımız küçük alışverişlerden gelen  küçük paralar bir araya gelince büyük şeyler, büyük yaraları kapatabiliyor. Bir nebze de onların yardımına ulaşmak için, bugün bu kermese katılmaya karar verdim. Filistindeki kardeşlerimize  ambargo uygulanıyor. Daha kundaktaki çocuklara bombalar yağdırılıyor, şehirler yok ediliyor, insanlar yurtlarından ediliyor ve her gün umutsuz acı haberlerle uyanıyoruz. Aksa sadece Filistinlilere ait olan bir şehir değildir, çevresi Allah'ın mübarek kıldığı topraklardır. Buradan tüm Müslümanlara  söylüyorum 'Lütfen Filistin'e sahip çıkalım ve onlara gereken desteği verelim. Hep beraber dualarımızda ve icraatlarımızda onların yanında yer aldığımızı gösterelim."

Kermes  Adresi : Hacıseyit Ali Mahallesi  Ali Bilir Petrol Karşı Sokağı 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.